Verde la educație pentru circulație și un copil pasionat de polițiști (P)

Iubirea lui David față de tot ce înseamnă Poliție datează de ceva vreme. Avem prin casă tot felul de costume, puști, cătușe, carnețele de amenzi și baze de poliție. La ultimul recensământ aveam și 33 de polițiști. Fix 33, eu i-am aliniat, eu i-am numărat 🙂 . Verde la educație cu polițiști!

Mai mult de atât, cum vede mândrul un polițist pe stradă, îl oprește să îl salute și să se prezinte. La un momentat dat a informat polițistul și numele complet al mamei și parte din adresă, dar asta este altă poveste din capitolul #Davidisme. Eu l-am încurajat mereu să fie încrezător în polițiști pentru că munca lor este să ne protejeze pe noi. Să ne învețe reguli de circulație. Să ne sprijine când avem diferite probleme. Să ajute un copil care se pierde de părinți și tot așa. Este una din meseriile la care visează momentan. Mai e mult până departe 🙂 .

Anul trecut am mers cu el la evenimentul ”Verde la educație pentru circulație” organizat în parcările magazinelor Lidl.

Marea atracție, pentru el, a fost motocicleta unui polițist cu care de altfel s-a și împrietenit. A participat la jocuri și a ascultat atent ceea ce i se spunea despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Anul acesta Lidl și Poliția Română organizează a șaptea ediție „Verde la educație pentru circulație”, un eveniment național pentru siguranța în trafic a copiilor. Așa că, puteți merge sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 11:00, în parcările a 180 de magazine Lidl din țară. Pe site-ul lidl.ro găsiți lista magazinelor în care va avea loc evenimentul.

 

Scopul întregului eveniment este de a-i învăța atât pe copii, cât și pe părinți, despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație. De altfel un comportament responsabil în trafic va duce la reducerea numărului de accidente.

 

Evenimentul cuprinde două părți distincte, inițial va fi partea informativă și ulterior cea practică, în așa fel încât cei mici să aplice ceea ce au învățat. Ce aduce nou această este ediție este jocul „Surprize sau amenzi?”, cu ajutorul căruia copiii vor putea să asimileze regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției Române. Jocul este simplu și distractiv. Polițistul va pune întrebări participanților despre regulile de circulație și va evalua răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care oferă informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile. Copiii vor fi încurajați să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii vor primi premii și vor fi declarați „absolvenți” ai cursului 🙂 .

 

Haideți că sună distractiv! Nouă ne-a plăcut ediția de anul trecut 🙂 , cu siguranță și asta va fi cel puțin la fel de atractivă.

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu