Plastilina facuta in casa

Mă străduiesc de ceva timp să fac. Am evitat să cumpăr plastilină, cunoscând obiceiul copilului meu gurmand, de a gusta tot ce prinde. E adevărat că a încercat de câteva ori să o mănânce și pe asta, i-am explicat și a renunțat, totuși, nu înainte de a linge puțin culoarea galbenă. Plastilina facuta in casa te ajută să lași liber copilul să se joace și tu să stai relaxată să îl admiri.

 

De ce am avut nevoie?
– 2 căni de făină
– 1 cană apă fierbinte
– ½ cană de sare
– ¼ cană de ulei
– 1 plic sare de lămâie
– colorant alimentar

Am amestecat făina, sarea și sarea de lâmâie cu o spatulă.

Cum sa faci plastilina 2

Am adăugat uleiul, apoi apa clocotită, am amestecat puțin și apoi am pornit aragazul (pe ochiul mic).

Cum sa faci plastilina 3

Am continuat să amestec pe foc până a ieșit ca un aluat de galuști cu prune sau de choux.

Cum sa faci plastilina 4

L-am lăsat pe un fund de lemn să se răcorească si apoi l-am frământat. E posibil să mai ceară puțină făină, sau apă, vă dați seama după consistență.

Cum sa faci plastilina 5

Am împărțit aluatul în patru, le-am făcut sub formă de bile, iar într-o adâncitură am pus colorantul si le-am frământat până a devenit culoarea uniformă.

Cum sa faci plastilina 6

Am depozitat platilina în cutii și o păstrez în frigider.

Cum sa faci plastilina 8David – un an și trei luni … aproape trei 🙂

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

5 comentarii la „Plastilina facuta in casa

    1. Multumesc! Pe cel albastru l-am cumparat din Mega Image, se gaseste mai greu, si pe celelalte doua din supermarket Cora. Pentru verde am amestecat galben cu albastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu