Logica, culori si forme geometrice

Sunt în căutare de jocuri homemade ceva mai complexe pentru David, asta pentru că, în ultima vreme, prea le finalizează rapid pe cele pe care i le-am făcut. Am zis că am dat lovitura cu cel descris mai jos, dar nop, tot rapid, așa că mă voi pune pe gândit mai elaborat 🙂 . Activitatea aceasta ”Logica, culori si forme geometrice” dezvoltă logica și capacitatea de a asocia elemente și învață sau fixează noțiunile de culori și forme geometrice.

Ce materiale am folosit:

– coli gumate
– 2 coli cartonate
– bețișoare de lemn
– foarfecă
– pistol de lipit cu silicon
– creion
– acuarele
– o cariocă neagră

Cum am procedat:

Mai întâi am negociat cu David să nu îmi ia chiar toate materialele 🙂 . Pe foi gumate am trasat forme geometrice și inimioare, pentru că a vrut mândrul inimioare, apoi le-am decupat. Am făcut mai multe, știam eu că va cere să încarce mașinile cu ele.

logica-culori-si-forme-geometrice-2

Pe bețele de lemn am pus formele geometrice și le-am tot învârtit până am ajuns să nu semene nici un băț cu altul (am vrut să fie amestecate, să fac activitatea cât mai complexă). Am lipit formele cu pistolul cu silicon, le-am așsezat pe cele 2 coli cartonate, am trasat marginile cu un creion și am pictat cu acuarelă, fiind atentă să respect șabloanele. După ce s-a uscat am trasat conturul cu o cariocă neagră. În tot acest timp David a fost ocupat să picteze pe foi, măsuță, să coloreze apa pusă în toate cele 7 pahare pe care le are … artă domn’le.

logica-culori-si-forme-geometrice-3 David 2 ani și 10 luni

I le-am oferit amestecate. Nici nu a fost nevoie să îi explic ce să facă cu ele, în câteva minute erau toate puse pe locurile lor. Eu am crezut că va fi mai dificil de asociat. Clar trebuie să gândesc eu și mai complex de atât 🙂 .

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

2 comentarii la „Logica, culori si forme geometrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu