Joc de energizare – “Pizza italiană”

Joc de energizare "Găsește participantul"

Vă scriu azi despre un joc de energizare – “Pizza italiană” pe care l-am făcut de multe ori atunci când am lucrat cu grupuri de copii și de adolescenți. Este un energizer care te poate ajuta să creeazi rapid o atmosferă de bună dispoziție. Este simplu. Nu ai nevoie nici măcar de materiale și prinde indiferent de vârstă.

 

Mărimea grupului: minim 6 participanți

Vârsta potrivită: peste 3 ani

 

Descriere:

Momentul 1: Copiii stau în picioare în cerc. Se întorc toți cu fața într-o singură direcție, stând unul înapoia celuilalt. Grupul are sarcina să gătească o pizza uriașă italiană. Iar tava în care se pregătește compoziția este spatele fiecăruia dintre participanți. Animatorul va fi cel care îi va ghida în pregătirea pizzei: – se frământă aluatul, se întinde, se toarnă ingredientele (cașcaval, ouă, salam, ciuperci, roșii), se introduce tava în cuptor și se așteaptă să fie coaptă. Animatorul le va arăta gesturile care însoțesc fiecare pas în parte (exemplu: se frământă aluatul = se masează mușchii spatelui celui din față, se pune cașcavalul râs = se ciupește ușor spatele din loc în loc).

 

Momentul 2: Se mai pregătește o pizza, dar de data asta grupul trebuie să se întoarcă în direcția opusă, astfel cei care au făcut masaj celor din fața lor, vor fi acum masați chiar de aceștia.

 

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Un comentariu la „Joc de energizare – “Pizza italiană”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu