Joc de cunoaștere „Iarmarocul fermecat”

Joc de cunoaștere "Iarmarocul fermecat"

Obiectivul acestui joc de cunoaștere „Iarmarocul fermecat”, este de aprofundare a cunoașterii reciproce și stimulare a coeziunii grupului. 

 

Marimea grupului: 10-30 participanți 

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: o tablă sau fleepchard, cretă sau markere, coli, pixuri

 

Descriere:
Animatorul spune întregului grup: „Imaginați-vă că sunteți într-un iarmarocul imens, unde există totul. Mai mult, el este magic și fiecare poate să schimbe o trăsătură de caracter, de care vrea să se debaraseze, pe altă trăsătură de caracter. În schimb în piață se poate intra o singură dată”.

Fiecare va scrie pe o coală trăsăturile pe care vrea să le lase și pe care le va lua la schimb și se va semna cu numele lui. Tabla sau fleepchard-ul reprezintă iarmarocul și fiecare își va lipi acolo foaia explicând opțiunea sa. Apoi se realizează o analiză generală, comunicând despre valori și virtuți, despre vicii și slăbiciuni.

Observații:
Evaluarea se realizează prin întrebări, de exemplu: Ce dificultăți ai întâlnit? Ce impresie ți-a lăsat activitatea? Cum te-ai simțit în cursul jocului? La ce concluzii ai ajuns? etc

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create502

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu