Joc cu stegulete – motricitate fina

În jurul vârstei de un an copiii încep să apuce obiectele cu vârfurile degetelor. Încercările cunosc o continuă îmbunătățire până pe la 2 ani. Imediat ce învață să meargă, lucru care îi face ceva mai independenți, devin și foarte curioși, cercetează sertare și nu numai, se cațără pe unde pot, par mai interesați de jocurile care le solicită atenția și îndemânarea. David este într-un astfel de proces de ceva timp așa că m-am axat pe activități de dezvoltare a motricității fine, jocuri pe care le acceptă cu entuziasm și pe alergat prin casă că și de asta e maxim de entuziasmat de fiecare dată fără ezitare. Aici intra și acest joc cu stegulete.

 

Aseară căutăm diverse prin dulap și am găsit stegulețele pe care le foloseam în tinerețe la cocktail. Păcat de ele să stea uitate acolo nu? Plus că le zărise și privirea suspectă a lui David așa că a trebuit să inventez ceva rapid.

Joc cu stegulete

Și uite cum a stat mândrul meu concentrat minute bune. În timpul ăsta aș fi putut scrie un sfert de roman dar am zăcut și eu concentrată la el, o dată fiindcă era tare haios, cu limba scoasă străduindu-se să nimerească găurile și apoi fiindcă îmi era teamă să nu se rănească cu scobitorile. Știu, sunt mai înțelepți decât credem noi, dar am zis că nu strică să fiu precaută. Chiar și așa i-am arătat o singură dată cum se face apoi nu a fost nevoie să intervin.

Joc cu stegulete2

Dacă nu aveți stegulețe puteți folosi scobitori sau chestiile acelea din plastic gen țăpuș (nu am idee cum se numesc dar am văzut că le folosesc mamele, bonele, bunicile să hrănească copiii în parc cu fructe).

Joc cu stegulete1

Activitatea asta se face musai sub supravegherea adulților, părerea mea.

David – 1 an și 4 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

6 comentarii la „Joc cu stegulete – motricitate fina

  1. I-ai aratat baietelului ca trebuie sa introduca steguletele in poliester sau a descoperit singur acest lucru?
    Multumesc anticipat! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu