Jocuri de făcut în casă – Hochei și bătaie cu bulgări din hârtie

Jocuri de făcut în casă

David este un copil plin de energie, foarte creativ și dornic să își pună mintea la contribuție pentru a inventa tot felul de jocuri și activități. Cum în ultima perioadă am stat foarte mult în casă … și încă mai stăm … a avut ocazia să inventeze 2 jocuri super distractive, bune pentru amândoi să mai facem un pic de mișcare și să râdem din plin. Cele mai atractive jocuri de făcut în casă pe care le jucăm zilele acestea sunt:

Hochei în casă:

Ce am folosit:

– 2 mături modelul din poza de mai jos

– o minge mai mică (noi am ales un arc colorat, a fost mai distractiv)

– 2 porți (noi am folosit o saltea pentru o poartă și 2 geamantane pentru alta). Fiecare cu ce are, asta am găsit la sora mea unde stăteam atunci, dar puteți folosi și ușile de la cameră, la fel de bine.

 

Cum am procedat:

Am început cu o mătură și o jucărie pentru bebeluși, modelul acela cu mâner, până i-a adus sora mea încă o mătură, să concurăm de la egal la egal. Că doar, cine credeți că primise jucăria pentru bebeluși? Exact, eu!

Fiecare își face propriile reguli de la început. David a delimitat clar terenul de joacă, am eliminat tot ce era pe parchet, să alunecăm mai bine și a stabilit că primul care ajunge la 10 goluri înscrise, va câștiga. Atât! S-a lăsat cu mult alergat și râs.

 

Bătaie cu bulgări din hârtie:

 

Ce am folosit:

– reviste (fiecare pagină a fost mototolită până arăta ca un bulgăre)

– saltea și geamantane (sau orice altceva puteți folosi pe post de zid de apărare 🙂 )

 

Cum am procedat:

Pe același principiu ca mai sus, fiecare își stabilește regulile jocului înainte de a începe. De exemplu, primul care ajunge la 10 puncte, va câștiga. Iar lupta în sine constă în a arunca de la unul la altul cu bulgări din hârtie încercând să atingi adversarul. Te puteai ascunde doar în spatele propriului zid (eu geamantanele și el salteaua, evident). Noi am avut 2 ”ultimata” (2 bulgări de culoare galbenă care, dacă te atingeau, primea adversarul 2 puncte). 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 530

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.