Frunze colorate – un joc simplu

Frunze colorate

Pentru că am fost de curând la munte și am stat mult în natură printre zeci de culori de toamnă, am zis să reproducem și acasă. Așa a făcut David frunze colorate. Este frumos să privești munții plini de nuanțe diferite și este relaxant să faci astfel de activități acasă.

 

Ce materiale am folosit:
– Coli de hârtie
– Lipici
– Hârtie creponată
– Creion

 

Cum am procedat:
Pe o coală albă am trasat forma unei frunze și pe alta coală am pus bucăți tăiate de hârtie creponată. Am ales împreună culorile discutând despre ce am observat când am fost în pădure. A mers ușor comparația, abia ne întorsesem. Singur a pus lipici și apoi a umplut forma frunzei cu culori. La final m-a pus să îi desenez ce se află într-un parc. El a dictat și eu m-am strofocat să fac ceva cât de cât asemănător.

Frunze colorate

Care sunt oportunitățile de învățare în jocul frunze colorate?
– Fixarea noțiuni de culori
– Dezvoltarea motricității fine
– Dezvoltarea creativității

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

2 comentarii la „Frunze colorate – un joc simplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu