Experiment pentru copii – ploaia de culori

Experiment pentru copii

David a avut la grădiniță „săptămâna experimentelor”. Tot ce a făcut acolo a vrut să facă și acasă, să îmi arate și mie, iar eu vi le scriu vouă, pe rând 🙂 . Iar dacă, de data asta, observați mai multe mânuțe prin poze, nu vă speriați, nu am furat copii, este finuța noastră. Ne-am distrat împreună cu un experiment pentru copii.

 

Ce au folosit:

– 2 pahare de sticlă transparente (1 pentru fiecare copil)

– Acuarele (mi-a explicat David că nu toate sunt potrivite, noi am avut acuarele pe bază de apă de la Ikea și a mers)

– Ulei de floarea soarelui 

– 1 borcan de sticlă transparent 

– 2 bețe (1 pentru fiecare copil, noi am folosit paie, asta am avut în casă)

– Apă 

 

Cum au procedat:

În pahare, copiii au pus culori, câte puțin din fiecare. Puteți folosi și doar o culoare. Peste culori au pus ulei, cam un deget pe orizontală. Au amestecat bine cu un pai.

Experiment pentru copii

Compoziția au turnat-o în borcanul care era umplut cu apă de la robinet, până aproape de gură, dar cu suficient loc încât să intre și amestecătura de ulei. Apoi au stat zgâiți cu ochii în borcan să observe cum se separă culoare de ulei și pică în apă, ca un fel de ploaie. 

Experiment pentru copii

Care e șmecheria:

Apa nu se amestecă cu uleiul pentru că uleiul este mai puțin dens decât apa.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 530

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.