Experiment pentru copii – ploaia de culori

Experiment pentru copii

David a avut la grădiniță „săptămâna experimentelor”. Tot ce a făcut acolo a vrut să facă și acasă, să îmi arate și mie, iar eu vi le scriu vouă, pe rând 🙂 . Iar dacă, de data asta, observați mai multe mânuțe prin poze, nu vă speriați, nu am furat copii, este finuța noastră. Ne-am distrat împreună cu un experiment pentru copii.

 

Ce au folosit:

– 2 pahare de sticlă transparente (1 pentru fiecare copil)

– Acuarele (mi-a explicat David că nu toate sunt potrivite, noi am avut acuarele pe bază de apă de la Ikea și a mers)

– Ulei de floarea soarelui 

– 1 borcan de sticlă transparent 

– 2 bețe (1 pentru fiecare copil, noi am folosit paie, asta am avut în casă)

– Apă 

 

Cum au procedat:

În pahare, copiii au pus culori, câte puțin din fiecare. Puteți folosi și doar o culoare. Peste culori au pus ulei, cam un deget pe orizontală. Au amestecat bine cu un pai.

Experiment pentru copii

Compoziția au turnat-o în borcanul care era umplut cu apă de la robinet, până aproape de gură, dar cu suficient loc încât să intre și amestecătura de ulei. Apoi au stat zgâiți cu ochii în borcan să observe cum se separă culoare de ulei și pică în apă, ca un fel de ploaie. 

Experiment pentru copii

Care e șmecheria:

Apa nu se amestecă cu uleiul pentru că uleiul este mai puțin dens decât apa.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create803

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu