Experiment pentru copii – gheata colorata

Experiment pentru copii cu gheață

David a devenit mare admirator de experimente, spre stresul meu că mă pune să caut și mai ales să fac tot felul de cumpărături. Nu-i bai, important este că ne distrăm 🙂 . Așa că am făcut un experiment pentru copii cu gheață. Și așa îi place lui gheața. Experimentul acesta l-a făcut în totalitate singur. Eu am fost un fel de asistent, îi înmânam necesarul când îmi solicita asta și mai ales spălam paharul la final.

Ce a folosit:

– colorant alimentar
– apă
– ulei
– un pahar
– o linguriță
– tăviță pentru gheață

Cum a procedat:

Într-un pahar a pus apă și colorant. A vrut culoarea portocalie așa că a decis singur să amestece galben cu roșu. Apa colorată a turnat-o într-o tăviță pentru gheață și am băgat-o împreună în congelator. Nu am avut tăviță așa că am improvizat și am tăiat dintr-un suport de la ouă kinder.

Apa a stat în congelator până s-a înghețat. Bun moment să își antreneze David răbdarea … și mai ales eu 🙂 . Într-un pahar înalt a pus apă, apoi ulei și apoi cubul de gheață colorată. Și am așteptat. A durat aproximativ jumătate de oră până s-a topit tot cubul.

Care e șmecheria?

În primul rând copilul observă că apa nu se amestecă cu uleiul. Bun moment de discuții.

Când se pune cubul de gheață, el plutește. Când începe să se topească, trece prin ulei și apoi se diluează în apa de jos. E foarte fain să stai și să urmărești. La final, apa este colorată și tot nu se amestecă cu uleiul, rămânând 2 straturi.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu