Experiment pentru copii – gheata colorata

Experiment pentru copii cu gheață

David a devenit mare admirator de experimente, spre stresul meu că mă pune să caut și mai ales să fac tot felul de cumpărături. Nu-i bai, important este că ne distrăm 🙂 . Așa că am făcut un experiment pentru copii cu gheață. Și așa îi place lui gheața. Experimentul acesta l-a făcut în totalitate singur. Eu am fost un fel de asistent, îi înmânam necesarul când îmi solicita asta și mai ales spălam paharul la final.

Ce a folosit:

– colorant alimentar
– apă
– ulei
– un pahar
– o linguriță
– tăviță pentru gheață

Cum a procedat:

Într-un pahar a pus apă și colorant. A vrut culoarea portocalie așa că a decis singur să amestece galben cu roșu. Apa colorată a turnat-o într-o tăviță pentru gheață și am băgat-o împreună în congelator. Nu am avut tăviță așa că am improvizat și am tăiat dintr-un suport de la ouă kinder.

Apa a stat în congelator până s-a înghețat. Bun moment să își antreneze David răbdarea … și mai ales eu 🙂 . Într-un pahar înalt a pus apă, apoi ulei și apoi cubul de gheață colorată. Și am așteptat. A durat aproximativ jumătate de oră până s-a topit tot cubul.

Care e șmecheria?

În primul rând copilul observă că apa nu se amestecă cu uleiul. Bun moment de discuții.

Când se pune cubul de gheață, el plutește. Când începe să se topească, trece prin ulei și apoi se diluează în apa de jos. E foarte fain să stai și să urmărești. La final, apa este colorată și tot nu se amestecă cu uleiul, rămânând 2 straturi.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Adam Winger@ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 530

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.