Cuburi colorate – activitate de logica si asociere

Jocul acesta ”Cuburi colorate” este o activitate de logica si asociere. Ajută la dezvoltarea capacității de a asocia elemente și dezvoltarea logicii, precum și la îmbunătățirea motricității fine și aprofundarea noțiunilor de culorilor și forme geometrice.

 

Înainte de a apuca să realizez jocul, David s-a jucat liber cu materialele spunându-mi că vrea să facă el un joc pentru mine 🙂 . O idee bună și asta, e bine să își pună mintea la contribuție.

cuburi-colorate-activitate-de-asociere-2

Ce materiale am folosit:

– Cuburi de diverse forme și culori
– Coli albe
– Carioci
– Creion, riglă, foarfecă

Cum am procedat:

Am tăiat colile de hârtie în două pentru a crea template-uri mai mici. Am pus diferite cuburi pe fiecare coală, așa cum mi-a trecut prin minte, am trasat cu un creion marginile și apoi am conturat cu carioci. Asta a rezultat!

cuburi-colorate-activitate-de-asociere-3

Am amestecat toate formele și i le-am oferit lângă model pentru a alege singur ce are nevoie. David le-a potrivit super rapid, cred că era indicat să le fac când era un pic mai mic :), acum are 2 ani și aproape 10 luni. La fel, dacă este prea rapid copilul, este suficient să faceți câteva modele mai complexe. Puneți mai multe forme pune pe aceeași foaie, în combinații cât mai amestecate.

cuburi-colorate-activitate-de-asociere-4

Cuburi colorate este o activitate de logica si asociere simpla si rapid de făcut.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Un comentariu la „Cuburi colorate – activitate de logica si asociere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu