Copiii saraci nu mananca doar de Craciun!

Știu, acum se vor supăra pe mine toți oamenii care fac fapte bune de Crăciun care sunt oricum mult mai empatici și atenți decât cei care nu fac nici măcar de Crăciun. Intenția mea nu e să pun la colț pe nimeni. Doar să deschid puțin ochii. După 10 ani de lucrat într-o fundație și după 20 de ani de când sunt conectată cu lumea asta, simt nevoia să o zic iar și iar. Copiii saraci nu mananca doar de Craciun

Copiii saraci nu mananca doar de Craciun!

Există această îmbulzeală a facerii de bine luna asta de parcă dacă le pui copiilor în stomac 10 kg de portocale într-o săptămână, le va ține tot anul. Nu-i așa! Copiii aceștia au nevoie de haine, încălțăminte, mâncare și multă iubire și atenție TOT ANUL! TOT! Ca și ai noștri. Că nici ai noștri nu mănâncă doar o săptămână înainte de Crăciun și una după.

 

Știu că de fapt facem bine pentru noi înșine. Ăsta e adevărul! Și eu, și tu, și hai să zic aproape toți oamenii care fac bine. Pentru noi o facem! Asta ne aduce mulțumire și un sentiment de valoare și chiar fericirea de a produce fericire. Și este perfect în regulă. Mi-aș dori doar să se întâmple asta cumva mai organizat pe un an întreg. Nu doar așa de Crăciun când toți vrem să fim mai buni … dar cât ne ține?

 

Când eram clasa a X-a am făcut voluntariat la un centru de plasament împreună cu 4-5 prieteni. Ne duceam în fiecare sâmbăta și fiecare dintre noi avea în grijă câțiva copii. Nu ne-a ținut prea mult, din păcate. Nu știu dacă a fost mai degrabă lipsa noastră de structură la 16-17 ani, angajații de acolo, sau încărcătura emoțională, sau toate. Cert e că am prins câteva sărbători. Primeau multe dulciuri, și fructe, și haine, și cine știe ce mai ajungea pe acolo. În restul timpului primeau de la noi o eugenia sau o ciocolată mică, sâmbătă dimineața. Bani nu aveam nici noi, voluntarii, că din familii destul de sărace venea și noi. Și nici măcar nu primeau toți. Fiecare voluntar cumpăra ceva pentru copiii pe care îi avea în grijă. Total incorect, știu asta acum.

Săptămânile trecute l-am ascultat pe Alin Comșa vorbind despre experiența lui ca orfan de ambii părinți. Acum un OM împlinit!

Pe mult prea scurt, Alin Comşa este specialist în relaţii publice şi comunicare, conduce Institutul de Management al Artei, este fondator al companiilor de training All in Trust Attitude și Selftrust Academy. Alin povestea de cadourile astea care veneau atât de multe de Crăciun că ajunsese și să simuleze fericirea doar pentru că știa că asta așteaptă cei care le dăruiau. În celelalte zile ei nu mai existau pentru nimeni.

 

Așa că, ascultați-mă, vă rog! Păstrați în voi această dorință de a face bine oamenilor față de care nu aveți până la urmă nicio datorie. Folosiți-o în fiecare zi, și dacă nu e Crăciun, Paști sau vreo altă sărbătoare. Sunt atâția copii care au nevoie de noi în fiecare zi a vieții lor!

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

4 comentarii la „Copiii saraci nu mananca doar de Craciun!

  1. Adevarat !Ai atat de multa dreptate ,Cristina . M-as bucura daca oamenii ar intelege nevoia copiilor de a fi ocrotiti , iubiti 365 de zile in fiecare an .Ce-ar fi sa incepem o campanie despre acest lucru chiar acum , cu fiecare dintre noi alaturi ,militand pentru 365 de zile de iubire , implicare , daruire !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu