”Știu totul despre mame” – Cărți pentru copii

”Știu totul despre mame”

Eu încă nu m-am decis dacă ”Știu totul despre mame” este mai bună pentru copii sau pentru oameni mari 🙂 . Este o carte amuzantă și realistă, despre cum o vede un băiețel pe mama lui. De ce se dă cu ruj? Dacă este politicoasă? Câte poate face mama în același timp? Cât este de obosită? Dacă spune minciuni? Cum l-a cunoscut pe tata? Și multe alte întrebări bune cu răspunsuri amuzante, dar ca adevăruri văzute prin ochii unui copil.

 

Cartea ”Știu totul despre mame”, scrisă de Nathalie Delebarre și Aurelie Blanz este o sinteză superbă a vieții mele de mamă. Am citit-o de multe ori cu David și ne-am amuzat pentru fiecare asemănare și pentru fiecare ”aha” al lui:

Mami, acum știu! Nici tu nu te machiezi ca să fii frumoasă, că ești. Dar te dai cu ruj tot ca să râzi când îmi faci semne pe față”.

sau …

Mami, nici tu nu ești mereu politicoasă. Te-am văzut eu, acolo în intersecție la pod, când te-a enervat domnul acela din mașină și i-ar arătat degetul din mijloc”. 

Poveste adevărată, recunosc! Na, se mai întâmplă ca mama lui David să uite că are mândrul în mașină și să se exprima natural.

 

Oricum este amuzant și terapeutic să discuți cu copilul tău despre modul în care te vede el. Să îl întrebi ce ar schimba el la tine. Să compari cu ce crezi tu ar fi cazul să schimbi. Să observi cum te vede el, sau cum vede el viața ta. Să analizezi cum o vezi tu și ce îi transmiți prin ceea ce faci și prin ce nu faci. Să te uiți la tine ce îi transmiți și … să te iubești și tu cum o face el.

 

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu