Colecția Micul Zen – Cărți pentru copii

Colecția Micul Zen

Aceste 4 cărți din colecția Micul Zen sunt printre preferate lui David. Nu neapărat și ale mele 🙂 Ele sunt scrise curat, frumos, cu mesaje pline de blândețe. Poveștile nu m-au prins pe mine în mod deosebit, dar sunt cărțile lui, așa că decide singur ce vrea să citim înainte de culcare și ce pune pe lista lui de preferințe. Nu sunt multe cărțile pe care cere să le reluăm cu periodicitate, dar acestea se numără printre ele.  Rolul meu rămâne doar să mă asigur că textele pe care i le citesc au mesaje sănătoase, vocabular curat și imagini la fel. 

 

Temele abordate sunt, cel mai probabil, întâlnite de fiecare părinte. Și ce au, într-adevăr special aceste cărți, sunt exercițiile fizice simple, de respirație, de relaxare sau de meditație. Noi ne propunem să le facem împreună, uneori sărim peste ele, dacă cere mândrul asta, dar din punct de vedere terapeutic mă bucur că există astfel de cărți care oferă exerciții clare și simple pentru copii și părinți. 

Motoraș, un iepuraș fără astâmpăr.

Este o poveste terapeutică în versuri, cu ajutorul căreia copiii pot învăța să se concentreze mai bine.

Nu mi-e somn! 

Este o poveste terapeutică, cu ajutorul căreia copiii se pot liniști pentru a avea un somn liniștit și odihnitor.

Rina ursulina e furioasă.

Este o poveste terapeutică, cu ajutorul căreia copiii învață să își gestioneze emoțiile.

 

Mă relaxez cu Anda, micuța panda.

Este o poveste terapeutică, cu ajutorul căreia copiii pot învăța să se relaxeze.

 

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu