5 tehnici simple de respirație care te ajută să te relaxezi

Exercițiile de respirație sunt cele mai simple metode de a te relaxa când simți că stresul te sufocă. Revin mai jos cu 5 tehnici simple de respirație. Le recomand, de asemenea, și în momentele tensionate pe care le avem cu copiii. Câteva respirații și evităm să ridicăm vocea sau să spunem sau să facem ceva ce apoi vom regreta. Plus, sunt cele mai la îndemână tehnici, avem tot ce ne trebuie cu noi pentru a ne face creierul să se calmeze, să nu explodeze ca o floricică în aparatul de popcorn 🙂 .

5 tehnici simple de respirație care te ajută să te relaxezi:
  1. Inspiră pe nas și expiră pe gură lung, de fiecare dată numărând până la 4. Ulterior prelungești numărătoarea până la 6, apoi până la 8.

 

  1. Inspiră pe nas timp de 1 secundă și expiră pe gură lung, timp de 4 secunde. 

 

  1. Cu degetul mare presează nara dreaptă, în așa fel încât să inspiri profund doar pe nara stângă. Pentru a expira, închide nara stângă cu degetul inelar și scoate aerul pe nara dreaptă. Apoi inspiră aer prin nara dreaptă și expiră prin nara stângă folosind la fel degetul mare și inelarul.

 

  1. Respiră 1-2 minute în pungă. Cred că este cea mai cunoscută tehnică … mai ales din filme. Dacă nu ai o pungă de hârtie poți să îți folosești pumnii (pui mână dreaptă în mână stângă, ca și cum ai avea un pui în ele, apoi pui peste gură și peste nas).

 

  1. Respiră cu ”abdomenul”, adică să încerci ca atunci când inspiri să umflii abdomenul și nu plămânii. Poți să stai întins la orizontală, cu o mână pe piept și una pe abdomenul inferior. Această poziție te va ajuta să existe o expansiune a plamânilor fără ca pieptul să se ridice. Încearcă să faci 8-10 respirații adânci/pe minut.

 

Aceste tehnici de relaxare pot fi experimentate și acasă în viața de zi cu zi, și în cabinet, în lucrul cu clienții.

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu