3 idei simple sa inveti copilul numerele  

viata practica la 3 ani

În jurul vârstei de 2 ani copilul începe să fie capabil să învețe numerele. Să identifice și să recunoască forme geometrice simple. Să compare cantități și forme. Este chiar posibil să poată număra singur până la 10, dacă a fost expus acestui fapt. Dar mecanic, fără a avea capacitatea să asocieze cu simbolurile numerelor sau să înțeleagă efectiv conceptul de numărătoare. Undeva spre vârsta de 3 ani, poate 4 ani, depinde de copil, pot ajunge să numere cu ușurință în timp ce înțeleg și mecanismul matematic – dacă mai adaugi ceva se schimbă numărul. Vă ofer 3 idei simple cu ajutorul cărora să înveți copilul numerele.

Puteți să exemplificați conceptul de ”numărătoare până la 10” chiar între 2 și 3 ani, folosindu-vă de jocuri și activități distractive, fără a insista dacă nu pare să prezinte interes pentru el.

Noi ne-am mai jucat de-a numerele și număratul mai ales când parcam mașini sau animale, când citeam cărți, sau gătea legume, când îi număram până la 10 ca metodă să aștepte să termin ce aveam de făcut. Așa David și-a dezvoltat propriul sistem „unu, doi, patu, șase” 🙂 . În ultima perioadă numără orice, motiv pentru care am profitat să fac cu el activități axate pe această temă și să îi explic conceptul de ”numere”.

 

Ce a avut cel mai mult succes au fost fișele cu dopuri. Pe o foaie cartonată am scris numerele și am făcut cercurile cu o cariocă. Am folosit culori diferite și am pus într-un castron dopurile necesare pentru fișe (1 verde, 2 albastre, 3 albe, 4 roșii, 5 galbene). Puteți folosi pietricele, scoici, bani 🙂 etc.

3 idei simple sa inveti copilul numerele1Și parcarea-puzzle i-a plăcut. Am căutat prin mașinile lui și am ales tot pe culori. Cu ocazia asta am realizat și cât de multe mașini are. Și aici puteți să înlocuiți mașinile cu ce prezintă interes pentru copil: animale, cuburi, plușuri, mingi etc. La noi mașinile rules 🙂 !

3 idei simple sa inveti copilul numerele2Cuburile pe care am scris numerele, cu o cariocă, nu l-au atras prea mult, dar sunt cel mai bun exemplu pentru a-i arăta ce înseamnă creșterea numerelor când va fi pregătit și pentru asta.

3 idei simple sa inveti copilul numerele3 Am depozitat toate aceste materiale, plus cărțile cu numere, la vedere, pentru a putea exersa oricând își dorește.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Un comentariu la „3 idei simple sa inveti copilul numerele  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu