Vacanta in Europa ♥ O zi pe Romantische Strasse, Germania

Romantische Strasse este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță pe care le-am testat până acum. Anul acesta am mers pentru a două oară.

Romantische Strasse este practic un traseu rutier de circa 360 de km, în landul Bavaria, pe un drum național care leagă mai multe orașe mici medievale. Acest traseu începe la Wurzburg și se termină la Fusen. Este absolut superb!

Prima noastră oprire a fost la Creglingen unde, fiind duminică, nu am găsit mai nimic deschis să vizităm sau să mâncăm ceva. După o scurtă plimbare pe jos, am plecat spre Rothenburg ob der Tauber, un oraș medieval impresionant, numit și orășelul Crăciunului.

Rothenburg ob der Tauber este unul dintre cele mai renumite orașe medievale din Germania reconstruit după distrugerile suferite în timpul celui de-al doilea război Mondial. Am citit că Disney a folosit acest oraș ca reper atunci când a recreat povestea lui Pinocchio. Ne-am plimbat prin centru, printre clădirile lor acoperite cu țiglă roșie, de unde provine și numele orașului.

Am nimerit și în plin festival, așa că am avut ocazia să testăm din mâncărurile lor tradiționale. Am încercat și prăjitura lor tradițională, snow ball, am plâtit 1,90 euro pe una medie.

Ne-a plăcut mult și magazinul în stil muzeu cu cavaleri, și temnițe, și săbii. David a fost într-adevăr fascinat și am stat foarte mult înăuntru.

Și în renumitul Magazin al Crăciunului ne-am învârtit o vreme bună. Magazinul este plin cu mii de ornamente de Crăciun, jucării, pomi decorați, te simți ca în decembrie numai că umbli în pantaloni scurți 🙂

Vitrinele magazinelor din Rothenburg sunt excepționale. Și prețurile pe măsură, dar privitul nu costă după cum bine știți deja. Este pur și simplu un spectacol al vitrinelor, fie că sunt dulciuri, carmangerie, jucării, porțelanuri, decorațiuni de Crăciun, dantelă și multe altele.

Puteți urca și în zidul care înconjoară orașul, noi am făcut asta când l-am vizitat prima dată acum câțiva ani. Veți vedea că pe zid sunt din loc în loc înscripții cu numele unor oameni care au cumpărat porțiunile respective cu 1000 euro/metru.

Următoarea oprire, unde ne-am și cazat, a fost Castelul Burg Colmberg, din Colmberg. Da, am stat o noapte la castel și ne-a plăcut. A costat 135 euro o noapte, cu parcare și mic dejun inclus.

Am ajuns seara și am luat și cina, am plătit pentru 2 porții și 3 băuturi, 32 euro, apoi am plecat la o plimbare prin castel și prin împrejurimi.

David s-a împrietenit cu o fetiță foarte dulce și isteață pe care ar fi vrut să o ceară în căsătorie chiar dacă nu vorbeau aceeași limbă și eu făceam pe traducătorul.

Castelul are o istorie impresionantă pe care o regăsești la fiecare pas. Holurile hotelului sunt pline de obiecte care au aparținut familiei Unbehauen. Și ce mi s-a părut iar de admirat a fost prezența familiei, în curte, la masa restaurantului, cu copiii în brațe, și jucării de jur împrejur.

Familia Unbehauen a dobândit castelul în 1964 și de atunci a funcționat ca un hotel. Trei generații mai târziu, castelul este încă de familie.

Este așezat pe un deal, vederea din cameră, când te trezești dimineața este foarte frumoasă, iar noi am coborât în curte să salutăm căprioarele.

Ne-a plăcut mult să dormim într-un castel, este pentru prima dată când încercăm asta.

Două zile sunt mult puține pentru câte sunt de văzut pe Romantische Strasse , așa că, vă recomand să faceți o vacanță de câteva zile numai  aici. Nu veți regreta!

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

 1. Denisa

  Buna Cristina,
  Imi place sa-ti citesc postarile i general, dar cele de psihologie, dezvoltare personala si calatorii in special.
  Am o intrebare, nu am vizitat inca Germania, cum se poate descurca un turist care nu vorbeste germana?( ma descurc bine in engleza si f bine in franceza, dar in Italia m-am descurcat cel mai bine …cu mainile)

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Iti multumesc tare mult :* Să știi că nici noi nu stim germana, deloc. Am vorbit doar engleză și rar din mâini 🙂

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: