Vacanta in Europa ♥ O zi in Bacharach, Germania

Un alt oraș superb pe care l-am vizitat de mai multe ori până acum, este Bacharach. Un loc ca o poveste, cu clădiri vechi, biserici la fel, castele, croaziere pe râu și vin spumant.

Bacharach este una dintre cele mai populare opriri de-a lungul croazierelor pe Rin și este în același timp și punct de plecare pentru alte croaziere fluviale pe care le puteți face în Europa. Această zonă este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

Burg Stahleck este marea atracție a orașului, fiind un castel de fortificație din secolul al XII-lea. Situat pe un deal înalt, printre podgorii, cu multe tufe cu mure la poale. Noi am mâncat pe săturate, urcând spre castel.

Sunt 2 drumuri care duc la el, unul ceva mai asfaltat și populat și unul pentru măgăruși, după cum râdeam noi. Drum cu mure. Am urcat pe cel al măgărușilor și am coborât pe celălalt.

În cadrul castelului puteți să vă cazați la Youth Hostel, sau să beți o bere rece și să mâncați ceva de la restaurantul lor. Priveliștea este superbă.

Dacă aveți set pentru tenis de masă, puteți să îl luați cu voi și să vă alergați la un meci.

Pe drumul dinspre castel spre oraș am trecut pe lângă Wernerkapelle, ruinile unei construcții gotice, care este un monument ridicat în memoria populației evreiești care a suferit torturi inumane.

În mijlocul podgoriilor găsiți și turnul Postenturm unde urcarea este gratuită. Urcați câteva trepte până în vârf și admirați priveliștile superbe ale văii râului.

Cel mai fain este să vă plimbați prin oraș pe jos, să vă opriți la cafenele, și terase, și restaurante. Drumul este tare fain și priveliștea la fel. Orașul este pur nemțesc cu clădiri tipice, alei cu piatră, căsuțe cu bârne de lemn și multe, multe flori la ferestre.

Ce puteți să mai vizitați?
– Altes Haus care este probabil cea mai veche clădire din oraș, și acum are inclus un restaurant.
– Biserica Sf. Petru
– Burg Stahlberg – ruinele unui castel

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: