Vacanta in Europa ♥ 2 zile in Leipzig

Noi am ajuns în Leipzig pentru o reîntâlnire cu sora mea și cu nepoțelul meu pe care l-am văzut pentru prima dată.

N-am mai avut răbdare să ne vedem la ei acasă, așa că ne-am dus unde petreceau ei concediul și am stat 2 zile împreună. Aveam de recuperat vreo 5 luni din viața lui.

Am plecat din Praga și până în Leipzig am făcut 3 ore și jumătate cu mașina. Iubesc autostrăzile nemțești 🙂 Nu vă zic cât am călcat accelerația 🙂 .

Unde ne-am cazat în Leipzig?
Am stat 2 nopți la Hotel H4 din Leipzing care este situat aproape de Therme. A fost una dintre cele mai bune locații din vacanța noastră în Europa. Cameră mare și foarte faină și mic dejun regesc.

Îți făceau omlete și cârnați fix sub nasul tău, cafea excelentă și un chec marmorat de m-am lins pe furculiță. Deja salivez 🙂 !

Cât a costat?
Am plătit 145 euro pentru 2 nopți cu mic dejun și parcare.

Ce am vizitat? Obiective turistice în Leipzig:
Pentru că am ajuns spre după-amiază, ne-am oprit la Therme pentru o bălăceală. Nu seamnă cu ce avem noi, adică e mult mai mic, dar fain, iar poze nu am pentru că este interzis fotografiatul. Ce m-a frapat aici a fost faptul că în vestiar oamenii se schimbau așa pe de-a dreptul, nu foloseau cabinele speciale și stăteau cu totul la vedere. A fost weird!

A doua zi am vizitat Starbucks-ul din gară 🙂 Știu că sună ciudat, dar zici că este muzeu. Gara e faină și ea, cu multe magazine și acest joc cu trenulețe care funcționa cu o fisă de 1 euro.

De shaorma cu ciocolată ați auzit?

În parcarea de lângă gară am lăsat mașina și am luat-o apoi la picior. Ne-am oprit să vizităm Panorama Tower. Am plătit 3 euro de fiecare urcarea cu liftul, mai puțin copiii. A fost un mod fain de a vedea imaginea de ansamblu a orașului și tot ce îl înconjoară. Au și restaurant, dar nu ne-am oprit, așa că nu știu să vă dau un feedback despre el.

Ne-am dus apoi la Volkerschlachtdenkmal în traducere Monumentul Bătăliilor Națiunilor. Intrarea a costat 8 euro pentru un adult. Este un monument fantastic. Dacă vizitați Leipzig, nu puteți să îl ratați. 

Noi am stat la Monumentul Bătăliilor Națiunilor până s-a închis cu noi înăutrul lui. Ne uitam la un film 🙂

În fiecare seară ne-am plimbat prin centrul vechi unde erau multe terase și restaurante și pasaje foarte faine și un festival de muzică.

Ce vă recomand?
Din surse sigure, adică cumnatul meu care a copilărit acolo, vă recomand să vizitați:
– Grădina Zoologică
– Altes Rathaus (Primăria veche)
– Parcul Belantis, unul dintre parcurile de distracții de top din Germania

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: