Precizie si motricitate fina

Asta e din categoria “ce am gândit eu și ce a ieșit de fapt” :) . Am crezut că este pregătit să taie cu foarfeca pe dungă și David m-a contrazis și s-a reorientat, așa că a ieșit asta: joc de precizie și motrictate fină.

Ce am folosit:
– coli colorate
– creion și linie
– hârtie creponată
– lipici
– foarfecă

Cum am procedat:
Am decupat fâșii de coli colorate pe care am trasat cu ajutorul unei linii și a unui creion, diverse forme. Ideea de la care am plecat eu, era ca David să decupeze cu foarfeca pe linii, dar adevărul este că nu putea … m-am grăbit și eu olea’.  Apoi David a cerut să îi dau lipiciul și “ceva” să pună peste. I-am dat hârtie creponată pe care a făcut-o biluțe. Le-a lipit singur pe dungile trasate de mine. A durat suficient încât să mă plictisesc eu pe lângă el :)

David – 3 ani și 3 luni

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea concentrării și a preciziei

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: