Precizie si motricitate fina

Asta e din categoria “ce am gândit eu și ce a ieșit de fapt” 🙂 . Am crezut că este pregătit să taie cu foarfeca pe dungă și David m-a contrazis și s-a reorientat, așa că a ieșit asta: joc de precizie și motrictate fină.

Ce am folosit:
– coli colorate
– creion și linie
– hârtie creponată
– lipici
– foarfecă

Cum am procedat:
Am decupat fâșii de coli colorate pe care am trasat cu ajutorul unei linii și a unui creion, diverse forme. Ideea de la care am plecat eu, era ca David să decupeze cu foarfeca pe linii, dar adevărul este că nu putea … m-am grăbit și eu olea’.  Apoi David a cerut să îi dau lipiciul și “ceva” să pună peste. I-am dat hârtie creponată pe care a făcut-o biluțe. Le-a lipit singur pe dungile trasate de mine. A durat suficient încât să mă plictisesc eu pe lângă el 🙂

David – 3 ani și 3 luni

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea concentrării și a preciziei

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: