Modele pe animale – Ghiceste cine e

Modele pe animale

Fiindcă David încă este atras de animale am zis să trecem la nivelul următor și să facem un joc ”Modele pe animale” care să îi trezească interesul și să îl ajute la dezvoltarea logicii, a vocabularului și a capacității de a asocia elemente.

Modele pe animale - Ghiceste cine e1

David – 2 ani

Jocul l-am împărțit în două etape:
  1. Am folosit cardurile cu animale pentru a asocia fiecare animal cu tipul de blană/piele pe care o/îl are. Bun moment pentru a-l învăța și alte caracteristici ale lor (culoare, forme, sunetele pe care le emit, unde trăiesc, ce mănâncă etc). Nu l-a captivat prea tare partea asta, recunosc.
  2. Am tăiat dreptunghiuri din fetru pe dimensiunea cardurilor cu animale. Am lipit cu un pistol cu silicon, pe fiecare dreptunghi, cardurile cu modele de blană/piele. Am prins fetru peste cardurile cu animale folosind agrafe. Puuteți să le lipiți și cu pistolul cu silicon sau lipici, dar eu am vrut să le mai pot folosi și pentru alte activități. I le-am arătat lui David punându-l să ghicească ce animale sunt, apoi se verifica singur ridicând fetrul (autocontrolul erorii, cei care urmăresc pedagogia Montessori știu despre ce vorbesc). Asta i-a plăcut mult.

Modele pe animale - Ghiceste cine e2

Puteți folosi și alte printuri. șarpe, păun și cam atât îmi vine acum în minte 🙂 .

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 


Pentru a descărca cardurile în format WORD unde puteți face modificări dați click aici: Modele pe animale – Ghiceste cine e

Pentru PDF dați click aici: Carduri – Ghiceste animalul – PDF

* Cardurile sunt făcute de mine, așa că vă rog, în cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri să precizați sursa.

Așa arată cardurile:

Carduri - Ghiceste animalul

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Un comentariu la „Modele pe animale – Ghiceste cine e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu