Idei de cadouri pentru copii 2 ani +

Se  apropie multe aniversări și sărbători pentru David: Sfântul Andrei, Moș Nicolae, Moș Crăciun și ziua de naștere. Norocosul! 🙂 Si uite așa, deja primesc telefoane de la rude și prieteni, fiind întrebată ce să îi cumpere. Le-aș răspunde tuturor „nimic”, dar știu că nu funcționează.

Nu sunt o prea mare adeptă a mormanelor de cadouri, cu toate că nu ratez ocazie să cumpăr pentru copiii din viața mea. Reținerea vine din faptul că aș vrea ca David să aștepte oamenii pentru ei, nu pentru cadourile pe care le aduc, aș vrea să îi iubească pentru ceea ce sunt și nu pentru lucrurile materiale pe care i le pot oferi. Apoi îl privesc când îi aduce ta-su câte ceva, chiar și un balon, și e atât de fericit că are o jucărie nouă cu care să ne dirijeze. Deci, mă contrazic 🙂 ! Probabil e doar teama asta că prea trăim intr-o lume în care mai ușor prețuiești banul și mai greu omul, o lume unde oricâte lucruri ai avea nu e suficient, dar e dezastruos dacă lipsește vreun gadget nou apărut și nu faci față concurenței nescrise. Da, complicat! Dar cine a zis că va fi simplu !?

Asa că am trecut peste temerile mele și m-am apucat de liste, să știu ce să cumpăr, fiindcă am primit și directive să le iau direct eu, că cică știu mai bine.

Las lista aici, poate aveți nepoți, copii, fini, nași, prieteni de-o vârstă cu David sau pe aproape și vă ajută: 
– Cărți de la editura Usborne (mândrul are câteva, detalii găsiți aici, aici și aici)

Cartile Usborne si Maya8

Cartile Usborne si Maya3

Idei de cadouri pentru copii 2 ani 1

– Cuburi din lemn pentru construit
– Lego (de fapt cuburi mari pentru construit, care se îmbină, are deja Lego mic și cu ăla mă joc eu)
– Șină pentru bile (David are o pistă de curse care respectă același principiu)

Idei de cadouri pentru copii 2 ani 4

– Jocuri educative și logice ( puzzle 3D din lemn sau cu mâner, legume cu magneți care se poate ”porționa”, curcubeu din lemn, figurine care se introduc pe șnur, jucărie de echilibru etc)

Activitati1

Idei de cadouri pentru copii 2 ani 5

– Nisip kinetic
– Plastilină (mi s-a recomandat cea de la Play-Doh, dar încă nu am încercat-o)
Cărți de joc Montessori
– Parcare mașini (are una făcută de mine și una cumpărată de la Lidl)

Cum sa faci un garaj4

Idei de cadouri pentru copii 2 ani 3

– Mașină mare (orice masină mare, am observat că astea îl atrag mai mult decât cele mici, machete pe care i le tot cumpăra ta-su … da, n-a prea avut jucării la viața lui, nici eu de altfel, deci stai să apară fetița )
– Pistă/traseu pentru mașini, trenuleț pe șine
– Diferite ustensile care imită realitatea (pentru gătit sau pentru a repara: patent, șurbelniță etc). Sigur că pot fi folosite și cele reale dacă nu sunt periculoase (David se joacă frecvent cu polonicul, oalele, lingurile de lemn și tot arsenalul lor).

Idei de cadouri pentru copii 2 ani 6– Animale domestice, sălbatice, acvatice și dinozaurii (întotdeauna caut să fie modele care să imite realitatea)

Idei de cadouri pentru copii 2 ani 2

– Covor cu traseu pentru mașini
– Eu aș trece si o bucătărie, fiindcă îi plac oalele, dar creez probleme în cuplu … deci o aștept pe sor-să … și să vezi tu dacă ei nu i-or plăcea mașinile
– Diverse jucării, haine, obiecte cu personaje (sunt copii care de exemplu au o pasiune pentru personajele din desene animate, David încă nu se uită, dar are o pasiune pentru mașini, deci ceva cu mașini în cazul nostru)

Pe unele David le are deja, restul le va primi treptat, dar curând, restul altă data 🙂

Dacă aveți și alte idei faine, vă rog, săriți cu ele!

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create887

4 comentarii la „Idei de cadouri pentru copii 2 ani +

  1. Cristina de unde ai cumparat pista din lemn?
    Si apropos de fetita, a mea are papusi. Le mai spalam uneori, dar f rar o pasioneaza papusile. In schimb stii cum manuieste masinutele lu’ fra-su?:))))si ce intreceri fac cu cele mici de la Hotwheels:)))).

  2. Buna! Imi poti spune, te rog, de unde ai luat figurinele animale? Sunt foarte reusite si realiste. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu