Experiment – Baloane si tepuse

Acum că David s-a mărit putem să facem tot felul de experimente și partea cea mai mișto e că le poate face și domnul tată cu el, iar eu să stau să îi admir … și să fac poze 🙂 . Primul lor experiment a fost acesta cu baloane.

Ce au folosit:
– Baloane
– O țepusă de lemn pentru frigărui
– Ulei

Cum au procedat:
Mister a umflat balonul până la jumătate din mărimea lui totală și l-a înodat. Apoi, împreună au uns o țepusă cu ulei (ei au folosit ulei de floarea soarelui, dar nu contează de care veți pune). Mister a ținut balonul într-o mână și au împins ușor țepușa în balon, pornind de la partea dinspre nod. Ăsta a fost momentul în care eu m-am uitat cu o sprânceană ridicată la ei, de teamă să nu li se spargă balonul în nas :). Dar a funcționat 🙂 .

Care e șmecheria?
Teoretic balonul ar fi trebuit să se spargă când a fost atins de țepușa, materialul fiind întins și subțiere. În schimb, aproape de nod, materialul nu este întins și atât timp cât îl înțepi cu grijă în acest loc, nu se va sparge :).

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: