Cum sa faci stampile pentru copii  

Weekend-ul trecut a fost groaznic de cald, probabil știți asta indiferent în ce oraș al României ați stat ascunși. Noi am rămas baricadați în casă, până la 8 seara când ne-am făcut curaj să ieșim în parc, așa că am avut timp să facem câteva activități.

Ce materiale am folosit:
– polistiren
– dopuri de pluta
– dopuri de plastic
– coli gumate
– pistol cu silicon
– foarfecă
 acuarele acrilice
– pensulă
– coli albe

Cum am procedat:

Am făcut 3 variante de ștampile:

  1. Dintr-o bucată de polistiren am tăiat mai multe dreptunghiuri și am decupat forme cu un cuțit. Nu a fost cel mai bun rezultat, următoarele variante sunt mai reușite.

În schimb, David a furat din bucățile mele și din ustensilele tatălui care repara prin casă și și-a făcut de lucru atât de mult timp încât am reușit să finalizez încă un joc, nu doar ăsta cu ștampile.

  1. Am decupat forme din colile gumate și le-am lipit cu un pistol cu silicon, pe dopurile de plută de la sticlele de vin. Ce bine că le-am păstrat 🙂 ! Acestea au fost cel mai ușor de mânuit.

  1. Am decupat forme din colile gumate, le-am ales pe cele mai late, și le-am lipit cu un pistol cu silicon pe dopurile de la bidoanele de apă. Am lipit special cu partea scrisă la vedere pentru că am apăsat mai mult pe foaia gumată și așa a ieșit cu modele mai exacte.

David – 3 ani și jumătate

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

1 Comment

  1. Pingback: #53 Inspirația săptămânii (5 - 11 august 2017) | Cristina Oțel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: