Ziua parintilor de ingeri … despre iubire, cu durere

Duminică, 11 iunie, Organizația E.M.M.A realizează a 10-a ediție pentru ”Ziua părinților de îngeri”, cel mai mare eveniment de comemorare din lume, sau de sărbătorire, nici nu știu cum să mă raportez la asta. Se trimit baloane colorate către cer. Mă cutremur, vă jur. Eu mă uit de multe ori la cerul ăsta și zâmbesc, sau plâng, îmi mângâi sufletul și îl rog să nu mai doară, să mă lase golul, iar el urlă în mine de neputință și de nedreptate. Să ridici un balon pentru copilul pe care cândva l-ai avut și acum speri că e într-o lume mai bună, cu oameni mai buni, chiar dacă e departe de tine … Nu știu, mă cutremur, e nedrept, e greșit, nu așa ar trebui să fie.

Ziua parintilor de ingeri

Iți mulțumesc Bianca pentru ziua asta și pentru ce faci pentru părinții de îngeri. Au trecut multe sărbători pe lângă mine de când am pierdut-o pe Emma, zile în care nu aveam cui să spun „la mulți ani”, Crăciun cu mai puține daruri, zile ale mamelor în care mă simțeam pe jumătate vie și jumătate moartă, zi de 1 iunie liberă pentru a sta cu copiii tăi când unul din ai mei lipsește veșnic. Unde să mă duc să stau cu ea?

Nici nu știu pentru cine e mai mult ziua aceasta.

Pentru îngeri sau pentru părinții lor. Pentru copii să ne admire din cer cum ne adunăm să privim spre ei și le trimitem baloane colorate. Sau pentru noi să încercăm să ne bucurăm cumva că i-am cunoscut, atât cât am putut fiecare. E iubire și e durere … și ei sunt, chiar dacă nu așa cum ne-am fi dorit noi.

 

Anul trecut nu am găsit puterea să mă duc. Nu știu acum, dacă duminică mă voi duce, de fapt nu știu nici de ce îmi este teamă, știu de ce îmi este greu, dar poate că voi fi acolo cu baloane pentru Emma, și pentru Andrei, și pentru Ana, și pentru Vlad, și pentru Micu, și pentru oricine mă va ruga să mai ridic un balon. Vă anunț dacă prind curaj.

 

Mai multe detalii despre eveniment puteți urmări pe pagina de Facebook al Organizației E.M.M.A

Acestea sunt orașele și locațiile în care se va desfășura evenimentul (începe la 17:30, baloanele se ridică la 18:00):

București – Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza), intrarea dinspre intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății.
Botoșani – Curtea Bisericii Cuv. Paraschiva, pe pietonalul Unirii.
Buzău – Parcul Crang.
Codlea – Promenada orașului Codlea.
Constanța – Parcul Farului.
Dej – Parcul Mic din Piața Bobalna.
Dorohoi – în parcul Cholet.
Galați – Gradina Botanică zona Rozarium (la foișor).
Piatra Neamț – platoul Curtea Domnească. În colaborare cu Asociația „Născută Înger”.
Ploiești – Sala Sporturilor Olimpia.
Satu Mare – După magazinul Someșul înspre casa de cultură, lângă gradenele cu flori.
Târgu Jiu – Parcul de la Coloana Infinitului.
Timișoara – Parcul Crucii.
Tulcea – Piața Civică Mircea cel Bătrân.
Sibiu – în curtea interioară a muzeului Brukenthal – Piața mare

 

Ce înseamnă Ziua părinților de îngeri puteți să vedeți și în acest video.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create513

Un comentariu la „Ziua parintilor de ingeri … despre iubire, cu durere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu