Ziua mamelor e si ziua mamelor de ingeri

Cadoul meu pentru azi, a fost o ședința de terapie la un om pe care îl ador pentru echilibrul cu care tratează viața și pentru finețea cu care mă ghidează pe mine să aduc echilibrul în viața mea. Un cadou ca o investiție în mine.

Azi, printre altele, am cerut să nu mai vreau să am doi copii. Mi-a răspuns, privindu-mă blând și serios, cum face ea:
– Cristina, tu ai doi copii, unul trăiește și altul a murit, dar ai doi copii.
– Corect! Deci am, e suficient. Îți mulțumesc!

Mamă rămâi pentru totdeauna, chiar și atunci când copiii nu mai rămân lângă tine, dar te privesc din cer.

Da, am doi copii, un băiat care își atârnă mâinile după gâtul meu, mă sărută apăsat pe obraz și face tam-nesam să îmi calmeze sufletul de orice război. Un ied pe adrenalină, cu un debit verbal incredibil, chiar și imediat ce deschide ochișorii lui de ciocolată. Un hoțoman capabil să învețe o prostie într-o secundă, când eu mă chinui să îl învăț să numere până la 5, în 2 săptămâni luni … Un copil normal de care mă bucur în fiecare secundă 🙂 .

 

Și am o fetiță. Emma mă însoțește în fiecare secundă, pe umărul drept, să mă sărute imaginar de fiecare dată când plâng de dorul ei și de fiecare dată când viața îmi zâmbește. E cu noi când ne este greu și când ne umplem de bine.

Anul trecut de 8 martie, duceam mândrul la grădiniță pentru câteva ore, și eu rămâneam să plâng într-o cafenea, după fetița pe care nu puteam să o țin lipită de pieptul meu. Mă simțeam pe jumătate mamă. Azi știu că sunt mamă pe de-a-ntregul chiar dacă nu îmi pot îmbrățișa amândoi copii ai mei. Dar am doi copii. Mamă rămâi pentru totdeauna, chiar și atunci când copiii nu mai rămân lângă tine, dar te privesc din cer.

 

La mulți ani, mame și la mulți ani, mame de îngeri! Să aveți puterea să vedeți lumea în culori chiar și atunci când totul se simte negru. Și să vă îmbrățișati copiii … real sau imaginar, fiecare cum are șansa să o facă.

 

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create518

Un comentariu la „Ziua mamelor e si ziua mamelor de ingeri

  1. Nu știu de ce ai trecut prin această situație, nici cum, dar un lucru este clar: m-ai făcut să lăcrimez, ceea ce înseamnă că m-ai câștigat de prietenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu