”The terrible twos” si imbracatul

Măi, nu degeaba îi spune „the Terrible Twos”. Pentru cei care nu cunosc expresia, adică clar n-au copii sau sunt încă bebeluși fără prea multe pretenții, explicația scurtă: aproximativ între 2 și 3 ani, copiii au o explozie de personalitate care bate la fund orice metodă de tortură de care ați auzit până atunci (sunt autoritari, încăpățânați, știu clar ce vor așa că zic des ”Nu”, devin creativi, artiști, cu spirit de aventură și tantrumuri printre). David nu face des asta, sau deja ne-am obișnuit noi cu majoritatea și doar asteptăm să treacă perioadă. Sincer, mi-am dorit să înceapă târziu și să se termine devreme, dar cred că nu m-am rugat pe unde trebuia sau m-am exprimat greșit, cert e că a început devreme, sau doar mi se pare mie 🙂 , până la urmă împlinește în curând 2 ani. Ups! Copilul meu e ceas !?

Și cum decurge o astfel de manifestare?

Suficient de intens și diferit de la o zi la alta, în așa fel încât, să nu poți anticipa cu ușurință ce va urma. Bun moment de a-ți antrena răbdarea și creativitatea. Trainingurile de la muncă au fost apă de ploaie, dom’le! Bani cheltuți în plus. Vi-l trimit pe David!

 

De exemplu, azi, vreme frumoasă afară mai ales pentru mijloc de lună decembrie. Îl întreb pe David dacă vrea în parc. Normal că da! ”Hai să ne îmbrăcăm!”. Mă echipez eu mai întâi, într-un minut să nu-și piardă copilul entuziasmul și trec la el. Distracție începe! Mai întâi mă aleargă la propiu prin casă pentru că nu vrea să îi schimb scutecul care mai avea puțin și exploda, că îl umpluse toată noaptea. Nu era prima încercare, de la 9:00 la 11:00 tot negociasem pe tema asta. Nu știu la voi cum e, dar el nu vrea nici cu scutec nici fără scutec.

 

Obosesc de la atâta mișcare, mă așez pe covor la ușă și îl informez că îl astept acolo până se va hotărî să vină să îl schimb pentru a merge în parc. Vine de îndată. De ce nu am făcut așa de la început !? Îl dezbrac de hainele murdare. Imediat ce se află dezbrăcat refuză să îl îmbrac. Aleargă fericit complet gol prin casă, țopăie, se așează cu bucile pe gresia rece, doamne cum o rezista mă întreb, și cere la baie să facă pipi ca tati. ”Sigur că da, dragul meu!” Și ce să vezi? Nu se pune pe oliță ca de obicei ci face din picioare, ca un bărbat adevărat, doi stropi la țintă și restul pe lângă. Ne bucurăm împreună pentru reușită, ne spălăm pe mâine, eu șterg și jumătate din baie și negociem iar îmbrăcatul.

Evident că nu îi convine nicio haină scoasă de mine și împrăștie totul ca atunci când caută femeile haine la reduceri.

Dresurile cu iepuri, „Nu”, le vrea pe cele cu mașini pe care nu le-a vrut ieri, combinezonul din care nu iese de două săptămâni, azi nu mai e bun, măcar dacă aș fi știut asta mai devreme, să îl pot spăla, nu vrea fâșul și cere geaca, deci acum caută Cristino și pantaloni groși pe placul lui, bluza nu-i bună, oferă alta, alege body-ul cu inimioare roz, căciula cu mașini, „Nu”, o vrea pe cea cumpără de tati, fular-guler, ”Nu”, mănuși nici atât. În 30 de minute eu eram gata transpirată și el îmbrăcat. Super zic! Bine că în parc nu mergi cu programare.

The terrible twos si imbracatulM-am dus și mi-am cumpărat o cafea, îmi terminasem bateriile pe ziua de azi și pun pariu că el n-a consumat 2%. Ce marcă o folosi? Vreau și eu o duzină, minim, doar pentru ce a mai rămas din ziua de azi!

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

6 comentarii la „”The terrible twos” si imbracatul

  1. Iertare iti cer, caci am ras cu lacrimi!!!El dulce si apetisant…tu cu nervi in batista,dar rabdatoare pan’ la capat ! Ai dreptate viata te caleste si mai ales cei mici…Iute trece timpul si pina ii va veni randul Emei sa vad ce oi pati eu cu Mihai!!!???

  2. Situatia e mai distractiva cand in peisaj mai e si o domnisoara de aproape 8 ani cu comportament de adolescenta si gelozii de de copil care aproape 6 ani a avut toata atentia…Dar noroc ca inca mai avem simtul umorului 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu