The Little Book of First Experiences – Maya’s Amazing Bookland

The Little Book of First Experiences

Despre cărțile Usborne și de ce îmi plac atât de mult am mai scris acum puțin timp un articol. Rămăsesem datoare să vă povestesc în detaliu despre  The Little Book of First Experiences.

The Little Book1

De ce am ales tocmai această carte?

Pentru că David nu merge cu plăcere la medic, chiar deloc (și ajungem rar în vizită acolo) și mai ales pentru că va avea o surioară și încercăm să îl pregătim din timp cu această schimbare deloc măruntă și pentru el și pentru noi.

Cum mă ajută cartea?

Conține nouă povești simple, atractive, cu multe poze haioase. Atinge tema primelor experiențe prin care poate trece un copil: mersul la spital, la doctor, la școală, la dentist, la o petrecere, călătoria cu un avion, apariția unui frate/unei surori, mutarea de acasă, primirea unui animal de companie.

 

In aceeași serie se găsesc și poveștile în cărți individuale, după cum puteți vedea aici.

 

De exemplu, într-o familie cu 3 copii și un cățel, fratele cel mare se lovește la mână, așa că este dus la cabinetul medical unde cunoaște un doctor zâmbitor care îl ajută. Apoi surioara lui este examinată, un control de rutină, exact ce nu-i place mândrului meu. Fratele mic primește un vaccin, merg împreună la farmacie și apoi acasă.

The Little Book2

În povestea noului membru al familiei, unde există deja un băiat, o fetiță, un cățel și o pisică, este prezentată venirea pe lume a unei fetițe. Mama merge la spital, noul născut e cântărit, măsurat, învelit într-o păturică. Familia îi viziează la spital. Surioara este adusă acasă unde fiecare ajută cu câte ceva.

The Little Book3

Povestindu-i și arătându-i imagini, îl ajuți să își facă o idee despre cum vor evolua lucrurile.

Astfel nu va fi totul o foarte mare surpriză pentru el. Puteți discuta despre ceea ce va urma, despre ce își imaginează, despre temeri și dorințe, asta dacă este mai mare, bineînțeles. Cartea este recomandată pentru copiii peste 2 ani.

The Little Book4

E adevărat că acum David nu are răbdare să îi citesc povestea. Cel mai adesea, înainte de somnul de prânz, dar nu numai, răsfoim împreună cartea, în timp ce eu îi vorbesc pe subiect, deocamdată în română. Nu îl observ ca fiind foarte atent, poate și pentru că este prea concentrat pe a căuta mașinile din poză. Totuși nu toți copiii sunt la fel, unii au răbdare să asculte povești, iar alții nu prea, așa ca David. Dar cartea este foarte fain structurată. Fiecare poveste are ca protagoniști o familie cu doi sau trei copii, persoanajele par mereu vesele și conține multe imagini sugestive.

 

Mai târziu, când vom fi nevoiți să abordăm alte subiecte fierbinți, cum ar fi grădinița, o vom putea folosi. În poveste apare denumirea ”school” dar privind ilustrațiile gândul mă duce mai degrabă la o grădiniță. Sigur ne va fi de mare ajutor la anul viitor 🙂

The Little Book5

Eu continui să recomand cu sinceritate cărțile din colecția Usborne. Le puteți comanda de la  Maya’s Amazing Bookland, printr-un mesaj pe pagina de Facebook sau la adresa de email mayasamazingbookland@gmail.com.

 

David a făcut o adevărată pasiune pentru cartea My First Words Book  pe care o răsfoiește aproape zilnic, cerându-mi să îi explic fiecare desen.

The Little Book6

Mulțumim Elena și Maya’s Amazing Bookland!

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create518

2 comentarii la „The Little Book of First Experiences – Maya’s Amazing Bookland

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu