Terapia cu aerosoli la copiii mici (P)

Inevitabilul s-a produs și David a răcit. Bineînțeles că noi habar n-aveam ce soluții să aplicăm, în afară de sirop pentru scăderea febrei până îl vede pediatrul. Până acum s-a îmbolnăvit o singură dată și oricum prefer opinia unui specialist în care am încredere și nu tratamentele după ureche.

 

În același timp eu m-am pricopsit cu o minunată nevralgie facială pe partea dreaptă. De-a dreptul minunate zile, nu doar că aveam dureri groaznice pe care nu le puteam calma cu pastile eficiente, din cauza sarcinii, dar ziua stăteam închiși în casă și noaptea păzeam mândrul care tușea până credeam că va rămâne fără aer.

 

Și așa am ajuns la pediatrul lui David care ne-a recomandat să îi facem terapie cu aerosoli de două ori pe zi. Acest tatament presupune inhalarea pe cale respiratorie a unor substanțe active pulverizate, sub formă de vapori pentru a ajunge în tractul respirator. Prima mea întrebare: „adică trebuie să cumpărăm un aparat nu? Păi de care?”. V-am zis că nu știu nimic la capitolul boli! Nu ne-a specificat un producător anume, doar să fie silențios pentru a putea fi folosit și în somn. L-a ghicit bine! David n-are stare mai mult de 10 secunde, d’apăi să stea el 10 minute cu masca pe gură.

Și a început cercetarea. Ne-am oprit la aparatul aerosoli cu ultrasunete Laica. De ce?

– mi l-a recomandat două mămici în care am încredere
– este rapid și silențios
– poate fi folosit în somn (a stat David maxim 10-15 secunde, treaz, cu masca și asta fiindca făcea ta-su cu altă mască „roger-roger”)

Terapia cu aerosoli la copii mici

(Se pare că somnul e mai plăcut pe perna mea de gravidă ce sunt 🙂 )

– are mască pentru adulți dar și pentru copii (v-am zis doar că se jucau băieții mei cu ele)
– are un buton luminos pentru on/off (ca să vezi noaptea când este gata operațiunea)
– aerosolii sunt suflați direct în gât și nas și astfel ajung în tractul respirator
– este un produs certificat în conformitate cu Directiva 93/42/CEE pentru „dispozitiv medical”
– este mic și foarte ușor de folosit

Oricum este o investiție pe termen lung – aș vrea să cred că David nu va mai răci, dar sunt totuși realistă. În plus mai urmează un bebe, așa că tot vor avea ocazia să facă schimb de viruși nu?

 

La ce ajută mai exact terapia cu aerosoli?

laica-aparat-aerosoli-cu-ultrasunete-md6026_12375_1_1384963108Tratamentul cu aerosoli poate fi folosit cu succes în tratarea afecțiunilor pulmonare, dar și de tip ORL (bronșite, traheite, astm bronșic, alergii, sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite). Practic medicamentele recomandate (sau doar ser fiziologic), sunt pulverizate sub formă de micro-particule, în interiorul aparatului respirator, ajungând chiar și în cele mai îndepărtate zone ale plâmânilor. În acest mod substanța medicamentoasă actionează direct acolo unde este nevoie, fără a se dizolva în alte zone din organism.

Pentru mine, orice modalitate de a interveni în tratarea unei boli, în mod non-invaziv și nedureros și cu cât mai puține medicamente, este prioritară. După numai trei zile de terapie cu aerosoli folosind aparatul Laica aerosoli cu ultrasunete, doar în somn și oferindu-i câteva lingurițe de sirop de ridiche neagră cu miere, David deja respira normal. Prin urmare, misiune îndeplinită!

 

(Sursa poza)

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Un comentariu la „Terapia cu aerosoli la copiii mici (P)

  1. Si noi tot acelasi aparat folosim, face minuni. Si eu ca si tine cand era Rares mai mic ii faceam in somn, pana cand intr-o noapte a avut o criza de parca ziceai ca are astm si nu putea respira. Eu ii faceam in somn la recomandarea medicului, pentru ca nu statea altfel. Dupa acest episod mi s-a recomandat de medicul pe care-l am si acum, sa ii fac dupa ce se trezeste, sa nu i mai fac inainte de culcare sau in somn deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu