Tech 4 Kids – eveniment gratuit pentru prescolari  

Tehnologie este necesară dar ne sperie, mai degrabă ne sperie gândul ca nu cumva copilul nostru să devină dependent de tabletă, telefon, televizor, să nu devină antisocial și cu dificultăți de a relaționa cu cei din jur. Pe de altă parte, realistic gândind, tehnologia devine o parte semnificativă a viitorului și cred că este util să îi învățăm cum să o folosească într-un mod constructiv. Bine, eu nu vorbesc de copii mici, așa cum este David acum, la 2 ani și un pic.

Tocmai cu acest scop este organizat și evenimentul Tech 4 Kids (14-15 mai), prima expoziție interactivă de tehnologie pentru preșcolari, un concept inovativ, cu participare gratuită, pus în practică de echipa proiectelor Teko Kindergarten (v-am mai povestit aici despre ei, când am fost cu David la atelierul ”Build your toy”).

La Tech 4 Kids se vor organiza 40 de activități practice cu peste 100 de tehnologii:

  • Workshopuri educaționale unde copiii vor putea să monteze roboți, să contruiască circuite, să încerce ochelari de realitate virtuală și să descifreze puzzle-uri 3D.
  • Free Play Area copiii vor avea ocazia construiască 3D cu cărămizi de mărime naturală, să testeze un circuit pitagoreic sau să meargă pe apă într-un bazin non-newtonian.
  • Do It Yourself Area – copiii vor fi ajutați să șlefuiască lemnul, să folosească bormașina și chiar să își contruiască propria jucărie.
  • Testing Arease vor crea piesele unei contrucții comune, realizată de toți copiii participanți la eveniment.
  • Expo Area – invitații vor putea să experimenteze gadget-uri, device-uri educaționale, drone, imprimante 3D, etc si să afle informații despre ele.

Unde se organizează? Hotel Caro, Bld. Barbu Văcărescu nr. 164.

Când are loc? 14-15 mai, adică sâmbătă și duminică, weekend-ul viitor, între 10:00 și 18:00.

Cine poate participa? Copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

Accesul este gratuit, dar este nevoie să îți rezervi un loc, aici.

Tech 4 Kids

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create901

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu