Tatăl celuilalt copil

Tatăl celuilalt copil1

Am  citit cartea ”Tatăl celuilalt copil” de Parinoush Saniee, în mai puțin de două zile. Nu mi-a mai trebuit somn, mâncare, blog sau vorbe. Am fost destul de epuizată când am închis ultima pagină (metaforic scriind, doar citeam pe telefon, având-o în format electronic). Nu doar fiindcă nu am dormit dar a făcut să tresară în mine o grămadă de temeri, păreri, confirmări și certitudini.

” Ce prostuță e mama! spunea Asi. El nu e tatăl nostru, e tatăl lui Arash. Ea chiar nu știe că toți copiii buni, sănătoși, frumoși și deștepți sunt ai taților, pe când copiii proști, urâți, bolnavi și muți sunt ai mamelor? ”

Nu vreau să fac aici un rezumat, să stric curiozitatea, vă las doar câteva idei și vă îndemn prietenos să o citiți cu mintea odihnită și deschisă. Este povestea copilăriei unui frate mijlociu, cu situații suficient de obișnuite în viața oricărui om. Situații văzute din perspectiva copilului și a adultului. Este imposibil să nu te atingă câteva momente și să înțelegi rapid ceea ce mă lupt și eu, și alții, de multă vreme, să arătăm. Lucruri despre care am mai discutat pe aici și la care voi reveni curând, neapărat: un copil are nevoie să fie iubit necondiţionat, să i se arate lucrul acesta, să fie înțeles și nu tratat ca „ăla mic care nu știe nimic”, să fie respectat, un copil are un motiv clar, chiar dacă nu ușor de înțeles de către adulți, pentru tot ceea ce face.

 

Posibil să mai fi omis câte ceva. Găsiți un pic de timp să o citiți. Merită. Pe cuvânt! E un super cadou pentru tați mai ales pentru cei care nu cer un rezumat verbal precum domnul meu.

 

Dacă, totuși, vreți un pic mai multe detalii despre subiectul cărții, găsiți pe blogul Marinei. De cumpărat o găsiți aici.

 

Sursă poza: Tom Hermans @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

12 comentarii la „Tatăl celuilalt copil

    1. Exact! 🙂 Și oricum îmi pare mie că te și face un părinte mai bun, din simplul fapt că devii mai conștient de motivul pe care il are un copil pentru ceea ce zice, ce face

  1. Buna Cristina. De ceva vreme as dori sa o citesc – dupa ce am citit „Cel care ma astwapra” si cele 3 romane ale lui Hosseini. Mi-o poti trimite, te rog mult? Dau la schimb Hosseini (format „clasuc”:)

  2. Buna, Cristina. Felicitari pentru blog! L-am descoperit astazi, pornind de la postarea ta cu reteta de briose (pe FB). Am reusit sa citesc cateva articole ( bebele meu de 5 luni doarme). Te rog sa imi trimiti si mie cartea in format pdf. Multumesc mult!

  3. Buna!
    M-as bucura foarte mult daca ai putea sa-mi trimiti si mie cartea, desigur daca se mai poate.
    Felicitari pentru blog,abia ieri l-am descoperit,ai un stil de a scrie foarte captivant.
    Cu multumiri,Daniela

  4. Buna seara,
    blog-ul este minunat,am multe de invatat din postarile tale. Cartea tatăl celuilalt copil am citit-o ca si tine pe nerăsuflate in mai putin de o zi. Ce alte carti ne mai propui? Cu acelasi mesaj …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.