Tarta cu banane si curmale, fara coacere

Aceasta este o rețetă bună pentru musafiri cu copii mici. Am descoperit-o și eu când am fost în vizită la nașa noastră, așa că nu este invenția mea 🙂 . Rețeta de la care a pornit nașa o găsiți pe blogul ei aici, iar adaptarea, tot de ea făcută, o găsiți mai jos, cu mențiunea că ea a folosit cantități de 4 ori mai mari pentru o formă de tort mare, cu margini detașabile. Eu am preferat să fac o cantitate mai mică fiindcă n-am avut musafiri 🙂 .

Am folosit biscuiți Petite Beurre pe care încerc să îi dau foarte rar fiindcă au zahăr. Dacă îmi puteți recomanda voi biscuiți ceva mai sănătoși, care credeți că pot fi folosiți pentru tartă, nu ezitați să îmi scrieți.Tarta cu banane si curmale

Ingrediente:
– 100g biscuiți
– 50g unt
– 100g curmale
– o jumătate de banană
– 2 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare:
Am sfărămițat fin biscuiții cu ajutorul blenderului vertical și i-am amestecat cu untul topit. Compoziția obținută am pus-o în două forme de tartă (diametru de 12 centimetri) și am presat-o bine, ca la cheesecake. Am băgat formele în frigider pentru jumătate de oră, fiindcă nu mă mai lăsa David să lucrez, dar nu e musai.
Curmalele au fost puse aproximativ 3 ore la înmuiat în apă apoi 10-15 minute la scurs. Le-am pasat la blender împreună cu banana și apoi am adăugat fulgii de cocos și am amestecat bine. Crema am pus-o peste blat, am ornat cu fulgi de cocos și am lăsat tartele în frigider pentru 5-6 ore acoperite cu folie de aluminiu. Super mega simplu nu?

Tarta cu banane si curmale (1)

 

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create887

Un comentariu la „Tarta cu banane si curmale, fara coacere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu