Supa crema de dovleac cu praz

Parcă nici acum nu îmi vine să cred că am mâncat așa ceva, și culmea, culmea, mi-a și plăcut. Să vă explic: eu nu mănânc de când mă știu dovleac, sub nicio formă, în niciun fel de combinație. Rețeta este făcută de bărbatul casei, i-am spus de la început că nu garantez să mă ating de ea, după ce am mâncat o porție l-am rugat să îmi dea și mie rețeta pentru voi 😀 .

Ingrediente:
– legume pentru a face o supă (morcov, pătrunjel, pastârnac, țelină, ardei, cartofi, ceapă, ce aveți prin casă)
– 500g dovleac
– 1 praz
– 100g smântână
– ulei de măsline
– unt
– sare și piper
– pătrunjel

Mod de preparare:
Într-un litru de apă se fierb legumele, ideea e să iasă aproximativ 500 ml de supă doar zeamă. Prazul se toacă mărunt și se trage în tigaie în ulei de măsline și unt, apoi se adaugă dovleacul tăiat cuburi. Peste se pune zeama de la supă și se lasă la fiert până este bine făcut dovleacul. Se condimentează cu sare, piper și smântână și se blenduieste împreună. Se servește cu crutoane, o lingură de smântână și pătrunjel tăiat mărunt.

supa-crema-de-dovleac

Delicioasă! Pe cuvânt!

 

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create881

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu