Sorteaza si invata culorile

Știu, nu e vară, chiar deloc, dar David încă cere să se bălăcească ca un rățoi, ba în cadă, ba în chiuvetă stând în Learning Tower. Într-o zi găsise mingii de ping pong și le tot arunca prin casă așa că am zis să combin una cu alta și să fac liniște 🙂

De ce am avut nevoie?

– Mingi pentru tenis de masă. Am avut și câteva colorate de la un joc. Dacă vreți să folosiți activitatea și pentru a învăța culorile, dar aveți doar mingi albe puteți să le colorați puțin cu un marker permanent.
– O sită/strecurătoare mică
– O cutie din plastic pe care noi o folosim pentru a depozita jucăriile
– Prosop (se lasă cu un pic de apă pe lângă)

Cum am procedat?
Am pus apă în cutie, cutia peste prosop și copilul în scaun 🙂

Sorteaza mingiile si invata culorile (2)David are acum 2 ani și pentru el pescuitul mingiei este foarte ușor așa că m-am axat și pe repetarea culorilor rugându-l să prindă de exemplu mingea albastră și să o pună în castron, dar mai întâi l-am lăsat doar să se bălăcească fără indicații.

Dacă aveți un copil mai mic această activitate îl poate ajuta să își dezvolte motricitatea fină și coordonarea ochi-mână, bine și pe David îl ajută, dar el deja are dezvoltată dexteritatea de la atâtea jocuri și gătit, trebuie să îi fac ceva mai complex.

Totuși vreo 3 zile a fost preocupat de jocul acesta, luând cu el tot arsenalul în cadă și la chiuvetă.

Sorteaza mingiile si invata culorile (1)

David – 2 ani

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create881

Un comentariu la „Sorteaza si invata culorile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu