Somnambul ca muma-sa

David vorbește în somn. Uneori imită cățelul, alteori probabil visează „apa-apa”, uneori cheamă pisica cu „pisi-pisi”, alteori întinde degetul și întreabă „iiii”, în traducere „ce e asta”. Ne amuzăm de fiecare dată și ne întrebăm dacă are de gând să mă moștenească. Sper să nu, numai grija asta nu o vreau noaptea, să îl păzesc să nu fugă fără să știe!

Copilul si programul de somn

Eu deveneam mișcătoare în somn pe bază de mult stres. Apoi s-a redus totul la vorbit. Acum și asta fac rar, abia am timp de odihnă 🙂 Primul episod remarcabil l-am avut în clasa a VIII-a înaintea examenului de capacitate, la geografie. Am învățat și m-am culcat. Mai târziu a venit și sora mea cu care împărțeam dormitorul și patul. Ea a închis lumina și casetofonul (pe vremea aceea îmi plăcea să adorm cu muzică). În timpul nopții se trezește mama și observă lumina aprinsă în camera noastră. S-a gândit că nu pot dormi de emoție așa că a venit să mă liniștească și m-a găsit în fund, dormind dar spunând lecția. Apoi m-am trântit la loc în pat și m-am culcat. Cum Simi a susținut vehement că ea oprise lumina, singura explicație găsită a fost că am început să merg în somn.

Următorul episod memorabil a fost în facultate, în prima sesiune, când m-am certat zgomotos și cu multe gesticulari cu profesorul, în somn. Atunci le-am anunțat pe colege că nu-i ceva anormal în cazul meu. Până aici și după aici au fost multe recitaluri somnambule. Nu-i grav, există cazuri mai complexe în familia noastră, dar pentru liniștea mea sper să nu fi dus mai departe microbul.

Mai sunt somnambuli pe aici? La apel va rog 🙂

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

4 comentarii la „Somnambul ca muma-sa

  1. Daa:))) aseară fi-miu avea ceva de lucru la mine în dormitor, că trebuie „să verifice ceva”.
    L-am dus la loc în pat, a venit iar, am scăpat cu un mers la toaletă și apoi iar în pat.

    Era foarte convingător, de dimineață îmi zicea să îl înregistrez, că nu crede…

  2. :))))
    Ma angajasem la o companie nationala acu’10 ani(tot acolo sunt si acum) si era stresul de la inceput cu mari presiuni pe targhete. Si ma trezesc eu in toiul noptii, ma ridic in fund si il iau la interogat pe iubitul meu de abonamentul lui la telefon:daca l-a platit:))))tipul panicat incerca sa inteleaga despre ce abonament, ce plata, ce cartela si chiar ma enervasem rau ca nu stie sa-mi raspunda:)))))am murit de ras a doua zi dimineata cand mi-a povestit. Ce face stresul din om:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu