Social Media for Parents 2016 – plus si minus

Am fost la Social Media for Parents și anul acesta. Tot cu Marina, posesoarea Unui Soi de Blog. De data asta fără copiii noștri la purtător 🙂 așa că, am fost super atente.

Social Media for Parents 2016-3Am aflat câteva idei noi, am auzit și destule pe care le-am tot ascultat până acum. Invitații care au avut prezentări mi-au plăcut, moderatorii au fost simpatici și amuzanți, așa, pe gustul meu, organizarea a fost ca de fiecare dată ireproșabilă. Sunt două aspecte, importante, zic eu, care au lipsit și pe care tot sper să le regăsesc la un moment dat într-un eveniment de genul acesta: transparența agențiilor atunci când sunt întrebate cum poate un blogger să „își calculeze” prețul pe un advertorial (la întrebarea asta până acum am auzit numai discursuri diplomatice în urma cărora nu ai de fapt un răspuns) și prezența unui invitat blogger care trăiește din scris și a reușit să facă asta fără să aibă în spate o experiență în domeniul media (acum mă întreb dacă și există unul 🙂 ).

Evenimentul a fost stucturat pe 3 arii: parenting, branding și blogging. În prima parte a evenimentului au fost prezentări despre parenting, susținute de: Mihaela Bilic (medic nutriționist), Oana Moraru (consultant educațional), dr. Sorin Cadar (medic primar ORL), Mirela Retegan (www.mirelaretegan.ro) și Gaspar Gyorgy (psihoterapeut relațional). Detalii despre subiectele abordate găsiți pe blogul Ralucăi Loteanu, aici.

Mi-a plăcut tare mult Mirela Retegan și asta pentru că, fără să o cunosc și fără să o citesc (dar o să mă apuc de asta), îi împărtășesc concepția de a crește copilul în joacă, prin joacă și ideea că „mama trebuie să rămână lângă copil pentru totdeauna, dacă e nevoie chiar împotriva întregii lumi”. Da, asta ar trebui să facă o mamă!. Și tot Mirela spune:

”În spatele fiecărui Copil Lumina este un Părinte Soare”

În a doua parte a evenimentului, despre branding au vorbit Maria Coman (co-fondator www.mothersandthecity.ro), Ioana Chicet-Macoveiciuc (www.printesaurbana.ro), Tily Niculae (www.tilyniculae.eu) si Ana Maria Mitrus (www.meseriadeparinte.ro).

A urmat o dezbatere pe tema branding-ului și a colaborării între bloggeri și agenții, unde mă bucur că au ales-o pe Ioana Chicet-Macoveiciuc ca moderator, cred că era cel mai potrivit om pentru asta. Dezbaterea a fost susținută de Monica Jitariuc (Managing Partner MSL Group The Practice), Miruna Ioani (www.siblondelegandesc.ro), Dan Cruceru (www.taticool.eu), Daniel Osmanovici (www.tataincepator.ro), Ana Brezeanu (Senior Sales Manager, Parenting Ads) și Emma Zeicescu (www.emmazeicescu.ro). Detalii și despre a doua parte găsiți tot în articolul scris de Raluca Loteanu.

M-am bucurat să mă aflu iar în lumea asta, să văd bloggeri dragi mie pe care îi citesc și îi admir și care mi-au fost alături când aveam mai mult nevoie. M-am bucurat și să întâlnesc oameni pe care nu îi cunosc, dar care mă citesc și oameni pe care îi citesc, dar nu îi cunosc 🙂 .
Social Media for Parents 2016-2Am primit si o diplomă de la Nuk, zice „Funniest Mom Blogger”. Îmi face fotograful o poză, dă aparatul de la ochi și îmi spune râzând „Scrie funniest, ceva mai cu zâmbet se poate?”. Mai cu zâmbet să fie! A ieșit asta:

Social Media for Parents 2016-1

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create900

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu