Singura certitudine pe care o avem este ca …

Toți căutăm certitudine, mai mult decât orice altceva. Și mulți alegem calculând probabilitatea durerii, mai mult decât căutând fericirea. E un dat. Căutăm să fim siguri că vom fi iubiți. Să fim siguri că vom rămâne for ever and ever împreună. Să fim siguri că nu ne vom traumatiza copiii pe veci. Să fim siguri că nu vom rămâne singuri la bătrânețe. Să fim siguri că vom avea o bătrânețe.

Adevărul e că nu există certitudine pentru nimic, există șansă, uneori multă muncă, compromis, renunțare, noroc, acceptare. Certitudine nu. Sigur că certitudinea ne-ar ajuta să ne protejăm mai mult.

Dar singura certitudine pe care o avem este moartea. Știu că sună dur și că sună chiar ironic să citiți asta pe un blog care culmea, se numește FUN Parenting, dar … asta am simțit, și cumva, asta m-a eliberat.

***

Am scris nebunia de mai sus, în telefon, acum câteva săptămâni. Așa scriu eu, se întâmplă să dureze mult până ceva devine public, uneori chiar niciodată. Apoi am fost la terapie și printre alte mii de gânduri pe care le-am aruncat acolo pe jos, a fost ăsta, că singura certitude este moarte. Terapeutul m-a corectat, sau poate mai bine zis, completat.

”Singura certitudine pe care o avem acum, ACUM, este că trăim. Să zici că singura certitude este moartea, este despre viitor, trăiești iar în viitor.”

Vă spuneam altă dată că abia aștept să nu mai aștept, să trăiesc azi doar ziua de azi. Se pare că nu prea îmi iese :).

Poate că singura certitudine este că suntem.

FotoCredit: Foto Experience Ro

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create929

Un comentariu la „Singura certitudine pe care o avem este ca …

  1. Sunt de acord cu tine.
    Nimic nu e sigur pe lumea asta.
    Si asta mi se pare nedrept si e un mare motiv de stres pt mine.

    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu