Semaforul si motricitatea fina

Idei de jocuri homemade

Inițial am gândit jocul ”Semaforul si motricitatea fina” doar pentru a-l ajuta la dezvoltarea motricității fine, David fiind la vârsta la care vrea să deschidă și să închidă sticle. Apoi am zis că ar fi mai atractiv să folosesc culori diferite pentru a fixa noțiunile acumulate în timp ce asociează elemente. Și varianta finală a fost aceea de a realiza un semafor și cu ocazia asta să mă asigur că nu a uitat cum se procedează la trecerea de pietoni. David deja știe cea mai de bază regulă de circulație, „mami, oșu stai, vedi teci”.

Ce materiale am folosit:

– 3 sticle
– 3 dopuri (roșu, galben, verde)
– 1 capac alb de cutie de carton
– acuarele, pensulă
– pahar, creion, foarfecă
– pistol de lipit

Cum am procedat:

Pe capacul unei cutii albe de carton am trasat 3 cercuri, apoi cu dopurile, câte un cerc mic în mijloc. Am decupat cercurile mici și am pictat cercurile mari (roșu, galben și verde).

Semaforul si motricitatea fina1

Am tăiat partea de sus a sticlelor, am scos marginea de plastic colorat și le-am lipit cu un pistol cu silicon, ca în imaginile de mai jos, să mă asigur că va sta fix.

Semaforul si motricitatea fina2

Pentru David, la 2 ani și jumătate, activitatea a fost cam simplă, a spus rapid cum trebuie să ne comportăm la fiecare culoare a semaforului și la fel de rapid a desfăcut și a pus la loc dopurile de la sticle. Apoi a fost ocupat să descopere cum este creat jocul și să se uite la mine prin găuri făcând cucu-bau. Da, cred că trebuia să fac activitatea acesta ceva mai devreme 🙂 .

Semaforul si motricitatea fina3

David 2 ani și 6 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

3 comentarii la „Semaforul si motricitatea fina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu