Se castiga din blog?  

– Cristina, ia zi-mi și mie cum e asta cu blogul? Vreau și eu să îmi fac unul. Se câștigă din blog?

De cele mai multe ori, nu există pauze între întrebări.

În spatele fiecărui blog ajuns la nivelul la care și produce bani, nu contează suma, este o muncă pe care nu știu câți dintre voi o anticipează. Să ai un blog nu e ca și cum stai dimineața la cafea pe terasă, tastezi 10 minute și s-a terminat lucrul. Știu, și eu am văzut ”Sex in the city” și încă fantasmez la a fi Carrie … dar ea nu avea copil și nici alt job de 8 ore și ceva, plus un dus-întors în București, ceva magnific 🙂 . Blogul este un job part-time atunci când nu e doar un loc ascuns online, unde mai așterni de 2 ori pe lună câteva idei. În medie pe zi, lucrez în jur de 3-4 ore doar pentru blog: întâlniri pentru campanii, participare la evenimente, scris, iar scris, corectat, urcat pe blog, editat poze și filmulețe, corectat iar de ”n” ori, editat comentarii și altele care nu îmi vin acum în minte. Am avut momente în care mi-am luat concediu de la muncă să lucrez pentru blog, dar nu îmi permit așa un lux prea des. Și calculați un job full time cu un job part time și un copil. Dă cu multe ore minus de somn. Eu simt că în curând o să leșin pe stradă de la ne-somn, dacă mă găsiți întinsă pe jos cu unghiile făcute și părul aranjat si articol abia postat … să știți de ce.

Dacă vrei să plătești facturi, haine, farduri, grădiniță, ieșiri din casă, vacanțe, cadouri, prăjituri etc etc etc, ai nevoie de un job, din blog nu trăiești, poți să câștigi din el, dar nu trăiești. Sigur, cunosc și eu câteva, puține excepții, dar ei se întrețin din blog după foarte mulți ani de scris, scris mult și bine, și cel mai probabil lucrează zilnic cât la un job full time.

Un blog înseamnă mai întâi investiții financiare. Trebuie să plătești domeniu, hosting, promovare pe facebook, om să își facă sigle, logo-uri, IT-ist să îl cosmetizeze, asta dacă nu ai un prieten care să te ajute sau nu înveți să îl faci singur, și asta iar înseamnă mult timp … Ați auzit des despre timp? Păi asta înseamnă blog.

Dacă te gândești să îți faci un blog doar ca să câștigi ceva bani, să citești atent/ă ce am scris mai sus. Plus că punctul de plecare al unui blog, cred eu, și sigur nu numai eu, ar trebui să fie pasiunea, dragostea de a scrie, de a împărtăși, de a atinge tastele cu mintea ta, altfel, destul de greu de rezistat pe piața asta tot mai plină de oameni curajoși și mai ales talentați.

Dacă voi ajunge eu să trăiesc din blog? Nu știu, e o parte din visul meu, posibil să rămână vis pentru că, să pot ajunge la acel stadiu, ar înseamna din ce în ce mai mult timp de investit, iar eu am din ce în ce mai puțin. În schimb îmi holcăie mintea de idei. Păcat că timpul meu e ca laptele condensat … mama lui de timp.

Cum e asta cu bloggingul. Se castiga din blog

Nu zic că e greu să faci un blog, dar să câștigi bani din blog nu este atât de simplu pe cât, poate, pare. Totuși eu vă încurajez, nu aveți nimic de pierdut … doar niște timp 🙂

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create906

4 comentarii la „Se castiga din blog?  

  1. Îți dau dreptate. Îmi amintesc și acum ziua în care am petrecut 4 ore doar citind alte bloguri și comentând doar ca să susțin comunitatea de bloggeri.
    Și eu muncesc mult în spatele fiecărei postări și acesta este motivul pentru care nu pot posta mai des. Faptul că Isabella are nevoie de toată atenția mea, că are abia 14 luni, mă ajută să-mi prioritizez timpul. Și deși mi-ar plăcea să fiu blogger full time, nu am cum încă.

  2. Toata aprecierea mea pentru faptul ca sunteti consecvente . Data viitoare cand aud pe cineva ca se plictiseste ii voi sugera sa faca voluntariat la comunitatea de bloggeri . E uimitor cata informatie de calitate poti gasi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu