Scones dulci

Rețetă făcută pentru prima dată, rapidă și devorată la fel. Sunt dulciuri scoțiene care se fac și în variantă sărată dar nu am încercat până acum. Eu le-am umplu cu cremă de ciocolată neagră, albă și gem de prune.Scones 2

Ingrediente:
– 300 g făină
– 70 g unt
– 1 plic praf de copt
– 1 ou
– 100 ml lapte
– 40 g zahăr
– un praf de sare
– gem, cremă de ciocolată

Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă făina, cu praful de copt, zahărul, sarea și untul. Separat se bate oul cu laptele. Amestecul acesta se încorporează în făină. Se frământă aluatul până devine compact. Se dă la frigider, acoperit cu o folie de plastic, pentru 30-60 minute.

Se întinde o foaie groasă de 0.7 cm și se decupează cu ajutorul unei forme rotunde. Eu am folosit paharul cu care se joacă David.

Se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 160°C pentru 15-20 minute. Apoi se lasă la răcit și se taie fiecare în două pentru a se umple cu cremă/gem.

Rețetă preluată de pe www.lauraadamache.ro

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create895

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu