Saratele pentru pofticiosi

Rețeta aceasta prezintă un singur defect – se consumă mult prea repede. Dacă ai și musafiri o tavă este clar insuficientă, cel puțin pentru noi. Am încercat câteva variante până acum dar am rămas la cea găsită pe site-ul Jamilei, modificată puțin.

Saratele (3)

Ingrediente (pentru două tăvi):
500g faină
350g brânză telemea
150g unt (am făcut și cu untură)
2 ouă
100g smântână
Cașcaval
Mac, susan

Mod de preparare:
Se amestecă făina cu brânza dată pe răzătoare, untul (untura), ouăle, smântâna și se dă aluatul la frigider pentru minim 30 minute. Eu l-am lăsat și până a doua zi și a fost în regulă.

Se întinde o foaie groasă de aproximativ jumătate de centimetru. Se taie sărățelele, se ung cu gălbenuș de ouă, se presară cașcaval ras, mac, susan. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute. Se consumă calde sau reci, dacă mai ajung să se răcească.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create881

10 comentarii la „Saratele pentru pofticiosi

  1. Foaaarte bune! Doar ca nu am reușit să le fac sa arate bine:)) Dar au avut succes. A! Și este o premieră pentru mine:) Îți mulțumesc, Cristina!

  2. Crisu,ce diferenta este intre produsul finit in al carei compozitie ai pus unt, si cel in al carei compozitie ai pus untura? Se simte la gust?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu