Salam de biscuiti

Rețeta aceasta de salam de biscuiți am găsit-o pe site-ul Jamilei și am adaptat-o foarte puțin. Știți ce mi-a plăcut cel mai mult? Rezultatul mi-a amintit de copilărie 🙂

Ingrediente:Salam de biscuiti
– 500g biscuiți Petite Beure
– 200g lapte
– 150g unt
– 100g rahat diverse culori
– 100g zahăr brut
– 4 linguri de cacao
– o fiolă esență de rom
– 3-4 linguri nucă de cocos

Mod de preparare:
Am pus biscuiții într-o pungă și i-am bătut cu făcălețul pentru a-i mărunți 🙂 Apoi i-am mai rupt și cu mâna pe cei care mi se păreau prea mari. Într-o oală am pus pe foc laptele, untul și zahărul până s-a topit acesta din urmă. Am adăugat cacao, am amestecat și la final am pus esența și rahatul tăiat cuburi mici. Am turnat lichidul peste biscuiți, am amestecat bine și am lăsat compoziția așa timp de 10 minute pentru a se răci.

Am întins două folii alimentare (de plastic), am presărat nucă de cocos, apoi am pus compoziția și am înfășurat sub formă de salam.

L-am lăsat la frigider pentru 5-6 ore; se recomandă până a doua zi dar evident că nu am rezistat 🙂

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create881

2 comentarii la „Salam de biscuiti

  1. E super bun si fara rahat sau nuca de cocos.
    Am facut doar din 250 g de biscuiti. Pt ca nu am pus rahat, am utilizat mai putin lapte si unt. Dar cred ca am folosit prea putin pt. ca este cam tare. In plus am pus 2 fiole de esente de rom la jumatate din reteta. Personal imi place asa aromata foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu