Sa invatam despre emotii … cu baloane

Pentru că David este în proces de acomodare la grădiniță …și pare că funcționează, asta după ce a stat aproape 2 luni acasă și oricum am schimbat grădinița, mă axez destul de mult pe a face activități cu el, care să îl ajute să exprime ceea ce simte; copiii devin foarte frustați când nu își pot exterioriza suferințele. Așa că am zis sa invatam despre emotii folosind baloane.

 

M-am folosit de baloanele cu fețe pentru a discuta cu el despre ce îi place la grădiniță, prin a asocia fața veselă cu lucrurile care îi produc fericire acolo, și despre ce nu îi place la grădiniță, prin a asocia fața tristă, cu detaliile care îl supără, doar două: nu este mami cu el și plânge Sofia, o colegă.

 

Ce materiale am folosit: 
– baloane
– cariocă

 

Cum am procedat:
Am umflat baloanele. De fapt erau deja umflate, eu doar le-am ochit să fac ceva-altceva cu ele. Cu o cariocă am desenat fețe: veselă și tristă (puteți face și altele, în funcție de ceea ce urmăriți). Apoi am discutat cu David despre ce emoții transmit ele, despre particularitățile feței și ale corpului, despre când a simțit el acele emoții.

sa-invatam-despre-emotii-cu-baloane-2

Dacă aveți un copil mai mare îl puteți pune pe el să deseneze, chiar să îi dați indicații precise, de exemplu ”desenează fața așa cum crezi tu că arată când mergi la grădiniță” … am și eu o fixație cu grădinița asta 🙂 .

sa-invatam-despre-emotii-cu-baloane-1

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Un comentariu la „Sa invatam despre emotii … cu baloane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu