Sa dam drumul oamenilor pe care ii iubim este cea mai grea lectie care ne este data sa o traim

Jocurile de inversare a puterii

Îl sun tatăl lui David. Îi povesteam de comentariul de la articolul cu însurătoarea lui David când mămica fetiței cerute în căsătorie de al meu ficior, mi-a spus că din cele 3 cereri, pe fetiță a ales-o și au mai și dansat împreună ca mirii pe ring, un fel de vals împiedicat. Mi-am dat seama atunci că, sa dam drumul oamenilor pe care ii iubim este cea mai grea lectie care ne este data sa o traim.

 

Și râdea Mister de mine:
– Să te văd eu când chiar va alege o femeie.
– Aoleu, mi-e și frică de ziua aia. Știi, gândindu-mă la asta parcă încep să o înțeleg mai bine pe mama ta :)) .

Ei, ce să vezi, nu mi-s perfectă nici pe departe și sigur nici de aproape.

Da. știu, David nu e al meu, e al lui, cu viața lui și alegerile lui. Și are tot dreptul de pe pământ și oriunde să își croiască orice drum îi va dicta inima. Știu asta bine, bine de tot. Și lucrez la mine să accept adevărul ăsta cu fiecare celulă din corp. Să îl recunosc de fiecare dată când mă las condusă de nevoia mea de a fi acolo cu el pentru toată viața lui.

 

Și slavă neuronilor că mai am ani de zile să învăț să îi dau drumul. Și să accept că sunt mama lui și voi fi mama lui. Dar nu singura femeie din viața lui care va ști să îl iubească. Și într-o zi, departe de aici, își va croi un drum unde eu voi fi un observator din umbră. Și voi ofta tăcut, când inima lui va fi înconjurată de dragostea altei femei.

Să învățăm sa dam drumul oamenilor pe care îi iubim este cea mai grea lecție care ne este dată să o trăim.

Să le dăm drumul când cresc, când nu mai au nevoie de noi, să le dăm drumul când nu ne mai iubesc, când nu mai trăiesc, când își fac vieți în care locul nostru e un grăunte și nu un bolovan, când au nevoie de spațiu și de ceva libertate.

Și la un moment dat vom da drumul tuturor oamenilor pe care îi iubim.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create803

2 comentarii la „Sa dam drumul oamenilor pe care ii iubim este cea mai grea lectie care ne este data sa o traim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu