Rulada ”Ochi de elefant”

Rulada ”Ochi de elefant”, așa îi spunea mama, este una din prăjiturile copilăriei mele. O savuram la zi de sărbătoare, așa că, mi-a fost poftă să aduc sărbatoarea la noi acasă.

Ingrediente:Rulada Ochi de elefant
Foi:
400 g biscuiți
200 ml lapte
5 linguri de zahăr
5 linguri de cacao

Cremă:
1 pachet de unt
100 g nucă de cocos răzuită
5 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat

2 banane pentru cele două foi care se vor face.

Mod de preparare:
Laptele, zahărul și cacao se pun pe foc, după care se lasă la răcit, până devine călduț. Biscuiții se zdrobesc cât mai fin (se pot pune la robot) și se amestecă cu partea lichidă. Compoziția obținută se împarte în 2 părți egale. Se prepară crema: untul se bate spumă cu zahărul și zahărul vanilat, se pune nuca de cocos și se amestecă până se omogenizează. Fiecare parte din aluat se întinde cu sucitorul între 2 folii de nylon, se ung cu cremă, se pune o banană și rulează strâns în folie. Se păstrează la rece. Se taie felii cu un cuțit cu zimți, înaite de a fi servită, petru a nu se oxide banana.

10808060_1026144044077832_1555403161_n

David a împlinit 10 luni, cele mai frumoase 10 luni din viața mea.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create872

4 comentarii la „Rulada ”Ochi de elefant”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu