Rulada ”Ochi de elefant”, așa îi spunea mama, este una din prăjiturile copilăriei mele. O savuram la zi de sărbătoare, așa că, mi-a fost poftă să aduc sărbatoarea la noi acasă.
Ingrediente:
Foi:
400 g biscuiți
200 ml lapte
5 linguri de zahăr
5 linguri de cacao
Cremă:
1 pachet de unt
100 g nucă de cocos răzuită
5 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
2 banane pentru cele două foi care se vor face.
Mod de preparare:
Laptele, zahărul și cacao se pun pe foc, după care se lasă la răcit, până devine călduț. Biscuiții se zdrobesc cât mai fin (se pot pune la robot) și se amestecă cu partea lichidă. Compoziția obținută se împarte în 2 părți egale. Se prepară crema: untul se bate spumă cu zahărul și zahărul vanilat, se pune nuca de cocos și se amestecă până se omogenizează. Fiecare parte din aluat se întinde cu sucitorul între 2 folii de nylon, se ung cu cremă, se pune o banană și rulează strâns în folie. Se păstrează la rece. Se taie felii cu un cuțit cu zimți, înaite de a fi servită, petru a nu se oxide banana.
David a împlinit 10 luni, cele mai frumoase 10 luni din viața mea.
Doamne ce frumoasa ti-a iesit!Chiar mi-ai facut pofta de o felie!
Iti trimit prin email 🙂