Restart

Am trimis băieții la cumpărături, mi-am pus un pahar cu vin, am dat drumul la apă fierbinte și m-am scufundat în cadă, singură cu gândurile mele, zâmbind. Mi-am privit cicatricea. Se strânge. Azi, Emma ar fi împlinit 1 an și 1 lună. Este prima dată când pe 17 ale lunii, nu mă trezesc cu gândul ăsta. Am realizat ce zi e, mai târziu, când am scris data pe demisie. Da, azi, după mult timp, m-am trezit știind că, după atâta durere și luptă zi de zi și uneori minut de minut, pot să schimb ceva.

Aveam nevoie de un RESTART.

Într-o viață în care, după nașterea ei, totul a rămas la fel … fără o parte esențială din totul meu, aveam nevoie de un RESTART. Un nou început. Poate că nu am ceea ce aș fi vrut, dar n-am încotro decât să fac ceea ce pot sa fac cu ceea ce am. Azi am semnat o ofertă de muncă și o demisie. Am avut goluri în stomac pentru amândouă. Plec dintr-un loc în care practic sunt dintotdeauna. Îmi vor lipsi colegi, și parteneri, și beneficiari, și insigna cu coroană din piept, dar mă voi duce într-un loc în care simt că pot să fac ceva pentru oamenii care încă au copiii lângă ei și duc împreună o luptă cu viața, luptă pe care eu am pierdut-o cândva.

Am dat restart! Să vină primăvara și la mine … așa cum îmi spune Alexandrina. Îmi vei lipsi. Și tu și încă câțiva.

Foto Experience-1015-1

 FotoCredit: Foto Experience Ro

* Later update 13.06.2017: N-a ieșit ce credeam că va fi cu Restart-ul ăsta, nici primăvara nu a venit așa cum îmi dorea Alexandrina, dar am învățat multe despre mine, se pare că viața tot se încăpățânează să îmi dea lecții. Să vedem ce mai vine, până una alta, sunt înapoi acasă 🙂 .

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create906

14 comentarii la „Restart

  1. Sa ai parte de liniste si sa realizezi ce iti doresti pe noul drum! Te citesc de foarte mult timp si am empatizat uneori, desi nu as putea niciodata simti aceleasi lucruri. Esti o femeie extraordinar de puternica, un mare exemplu pentru una ca mine, cel putin! Acel 17 il port si eu in inima, de noiembrie insa (dar nu in acelasi fel ca tine).
    Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu