Încă o rețetă destul de simplă, mai ales dacă ai robot de bucătărie. În plus poate mânca și David iar asta o face perfecta 🙂
Ingrediente:
Blat
375 g făină
135 g unt rece
100 ml apă rece
Dacă doriți puteți pune și 1 linguriță sare și 1 linguriță zahăr (eu evit atunci când îi dau și lui David).
Compoziție:
150 g brânză (telemea de vacă nesărată)
3 ouă
100 ml lapte
3 linguri smântână
1 morcov
1 dovlecel
1 ceapă verde
Pătrunjel
Sare și piper (doar pentru adulți).
Mod de preparare:
Eu am pus în robotul de bucătărie, cu paleta de făcut aluat, făina și untul rece tăiat cubulețe. Le-am mixat până s-a incorporat tot untul. Cu robotul pornit am pus apa rece (dacă vreți să puneți sare și zahăr, dizolvați-le în apă înainte). Am scos aluatul, l-am învelit în folie alimentară și l-am pus la frigider pentru 45 de minute. Apoi am întins o foaie de 5 mm pentru două tarte mici și una mare. Am uns formele cu unt, am pus aluatul, l-am înțepat din loc în loc cu o furculiță, am învelit tartele cu folie alimentară și le-am pus din nou în frigider pentru 20 de minute. Tartele fără umplutură le-am copt la 180 grade pentru 15-20 minute.
Am bătut ouăle cu laptele și smântăna. Am tăiat ceapa și pătrunjelul mărunt. Morcovul și dovlecelul le-am dat pe răzătoare mică și apoi i-am scurs. Brânza am dat-o și pe ea pe răzătoare, tot la robotul de bucătărie. Se amestecă toate aceste ingrediente. Am luat o lingură și am umplut tartele pentru David, în compoziția rămasă am pus sare și piper și am umplut și tarta noastră. Cred că la noi ar fi mers un pic de bacon prăjit dar n-am mai avut timp de el.
Le-am pus la 180 grade pentru aproximativ 45-60 minute, până aluatul a căpătat o culoare aurie. După ce le-am scos din cuptor le-am acoperit cu folie de aluminiu pentru a mă asigura că nu devine blatul prea tare.
Nu doar ca arata foarte bine, ci are si un gust foarte bun!
🙂