David protectorul tuturor celor care se misca si respira

După 3 săptămâni de concediu, când ne-am întors acasă, ne aștepta la geamul din bucătărie o porumbea pe două ouă ale ei. Își făcuse cuib cu tot ce avea nevoie. Acum este cam speriată de noi, dar a avut David grijă să o protejăm. Vorbea în soaptă pe lângă geam și ne punea și pe noi să facem la fel. Pentru că David este protectorul tuturor celor care se misca si respira.

Nu mă uimește la cum apără el toți țânțarii, și toate muștele, și furnicile, și practic tot ce se mișcă și respiră. Mă miră în schimb că poate să tacă lângă geam 🙂 , el care nu tace nici când ne învârtim într-un fel de carusel unde eu simt că pot să scot din mine și ce am mâncat cu o săptămână în urmă, și țip, iar el vorbește incontinuu. Și asta e o poveste reală.

Și de fapt apără și ce nu respiră.

Cum a fost acum câteva zile când m-a chemat la el cu o voce de alarmă, m-a privit cu durere în ochi și mi-a spus:
– Mamiiii, furnicile astea au murit?
– Da, așa pare.
– Mami, te rog frumos, le iei și le duci la medicul veterinar?

 

Sau în concediu când am vrut și noi ca oamenii să mâncam un ciolan cu fasole și a intrat în mine doar 2-3 înghițituri pentru că el purta o lungă discuție despre porcul din farfurie. De ce a murit, de ce e la noi în farfurie, de ce oamenii vânează, de ce mâncam animale. L-am liniștit cu varianta ”era foarte bătrân și a murit el, așa, de la sine”.

 

A fost și momentul din mașină când am vrut să readuc la tăcere cu o palmă peste ceafă, un țânțar și am suportat morala lui David preț de zeci de minute, plus supravegherea lui preț de alte zeci de minute:
– Nu mă culc deloc. Stau cu ochii pe voi. Mami, promite că nu omori țânțarul. Tati, promite și tu.

A adormit, s-a trezit și ne-a întrebat de țânțar. Între noi fie vorba, țânțarul e altul 🙂

 

Aaa, și distracția de la mare, când eram pe șezlong cu David care admira o muscă cum se hrănea cu frimiturile lui de la biscuiți. Eu, vorbeam și eu de ale mele.
– Mami, ștttt, deranjezi musca.
– I-auzi, până și în fața muștei ar trebui să tac?
– Numai un pic, mami.

V-am spus că David este protectorul tuturor celor care se misca si respira. Îl ador!

#Davidisme #4ani7luni

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create803

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu