Precizie si motricitate fina

Asta e din categoria „ce am gândit eu și ce a ieșit de fapt” 🙂 . Am crezut că este pregătit să taie cu foarfeca pe dungă și David m-a contrazis și s-a reorientat, așa că a ieșit asta: joc de precizie și motrictate fină.

Ce am folosit:
– coli colorate
– creion și linie
– hârtie creponată
– lipici
– foarfecă

Cum am procedat:
Am decupat fâșii de coli colorate pe care am trasat cu ajutorul unei linii și a unui creion, diverse forme. Ideea de la care am plecat eu, era ca David să decupeze cu foarfeca pe linii, dar adevărul este că nu putea … m-am grăbit și eu olea’.  Apoi David a cerut să îi dau lipiciul și “ceva” să pună peste. I-am dat hârtie creponată pe care a făcut-o biluțe. Le-a lipit singur pe dungile trasate de mine. A durat suficient încât să mă plictisesc eu pe lângă el 🙂

David – 3 ani și 3 luni

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea concentrării și a preciziei

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create893

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu