Prajitură cu lămâie și iaurt  

Dacă tot am scris ieri așa, mai de acrituri, să vorbim azi de dulciuri … cu lămâie, să fie în ton 🙂 . Am făcut prajitură cu lămâie și iaurt și o declar printre preferatele mele. Când mi-a fost poftă să o refac, dar nu am avut timp, am făcut doar blatul sub formă de chec.

Ingrediente:

Blat:
– un borcan iaurt (140g)
– 1 borcan ulei de floarea soarelui (același borcan)
– 2 borcane zahăr
– 3 borcane făină
– 3 ouă
– 1 plic praf de copt
– coaja de la o lămâie
– esență de vanilie.

Cremă:
– 100g zahăr
– 40g unt
– 2 ouă
– 1 lingură amidon
– sucul și coaja de la o lămâie

– 1 ciocolată cu lapte pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, se separă ouăle, albușurile se bat spumă cu zahărul adăugat treptat. Se pun  gălbenușurile, iaurtul și uleiul, apoi făina cernută împreună cu praful de copt, coaja de lămâie și vanilia.

 

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu făină sau folosiți hârtie de copt. Tava mea avea dimensiunea 32cmx22cm. Se dă la cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit și apoi se taie pe jumătate pentru a pune crema, care se prepară astfel: amestecați untul lăsat la temperatura camerei cu ouăle bătute, zahărul, zeama și coaja de lămâie, se pun să fiarbă la bain-marie, timp de 5 minute după care se adaugă amidonul și se mai lasă maxim 10 minute (nu depășiți timpul fiindcă riscați să se transforme în omletă).

 

Pentru decor, topiți ciocolata și deveniți inventivi. Eu am tăiat-o cuburi, am pus-o într-o pungă mică pe care am scufundat-o în apă fierbinte până s-a topit ciocolata, apoi am tăiat puțin un capăt și am măzgălit prăjitura.

 

Toate rețetele încercate de noi

Mâncăruri și alte chestii sărate

Dulciuri și prăjituri

Dulciuri fără zahăr

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu